Tbb, Madımak Oteli’nden Göstericilerin Adının Çıkarılması İçin Dava Açtı

Tbb, Madımak Oteli’nden Göstericilerin Adının Çıkarılması İçin Dava Açtı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Madımak Oteli’nin Bilim ve Kültür Merkezi yapıldıktan sonra göstericiler arasındaki 2 kişinin isminin otelde yer alan anı köşesinden silinmesi ile ilgili dava açtıklarını söyledi....

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Madımak Oteli’nin Bilim ve Kültür Merkezi yapıldıktan sonra göstericiler arasındaki 2 kişinin isminin otelde yer alan anı köşesinden silinmesi ile ilgili dava açtıklarını söyledi.

    2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümü ilişkin davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Mahkemesi’nde devam edildi. Davaya mağdur aileler, ailelerin avukatları ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Feyzioğlu duruşma sonrası bir açıklama yaptı. Davayı ilk günden beri takıp eden avukatlara teşekkür eden Feyzioğlu, "Davanın başından bu yana sistemli bir şekilde sanıkların bir şekilde korunduğunu, çarkların adalet için değil adaleti engellemek için çalıştığını görüyoruz. Bu davada sisteme, sistemi işletenlere güvenimiz yoktur. Devlet çarkına güvenimiz yoktur." dedi.

    "KATLİAMDAN SORUMLU OLAN GÖSTERİCİLERİN İSİMLERİNİ O BİNADA İSTEMİYORUZ"

    TBB’nin Madımak için yeni bir girişimi, olduğunu ve destek istediğini belirten Feyzioğlu şu açıklamalarda bulundu: Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) raporunda olayda ölen 2 kişinin gösterici olduğu bir kez daha tespit edildi. Biz yıllardır, göstericiler arasında yer alan iki kişinin o binanın içindeki anı köşesinden silinmesini talep ediyoruz. Bu konuda açılmış devam eden bir dava da var. Biz DDK raporu çıktıktan sonra Sivas Valiliği’ne tekrar müracaat ettik. Dedik ki ‘o binanın içine göstericilerin ikisinin ismini yazıyorsunuz.’ Sivas Valiliği bize cevap verdi. Dedi ki ’35 artı 2 diye bir ayrıma gitmek bölücülüktür.’ Dünyanın neresinde katilerle katledilenleri birlikte anmak yâd etmek ve katilleri onurlandırmak yapıcılıktır, bütünleştirmektir. Biz katliamdan sorumlu olan göstericilerin isimlerinin isimlerini o binada istemiyoruz. TBB olarak Sivas Valiliği’nin bu sorumsuz yazısına karşı davamızı açtık. Mağdur ailelerden davamıza katılmalarını ayrıca Sivas Valiliği’ne binlerce dilekçe ile başvurarak iddia edilen yeni Türkiye’nin yeni bir Türkiye mi yoksa mezhepçi ırkçı bir Türkiye mi olduğunu Sivas Valiliği’ne ispatlama şansı vermelerini istiyoruz."

    Otelde yer alan gösterici isimleri ile ilgili olarak aileler tarafından daha önce açılmış bir dava bulunuyor. Dava ile ilgili olarak aileler aleyhinde bir karar veren bölge idare mahkemesinin kararı Danıştay’da temyiz aşamasında bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.