"Tazminat onur kırıcıdır"

"Tazminat onur kırıcıdır"

CHP, Siyonist İsrail ile yapılan Mavi Marmara Anlaşması’nın iptali için TBMM’ye Kanun Teklifi verdi.

Teklifin gerekçe kısmında, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı uygulamalarına devam ettiği belirtilerek, bir an önce Mavi Marmara anlaşmasının iptal edilmesini istedi. Teklifte, “Tazminat ise hem veriliş usulü hem de miktarı bakımından Mavi Marmara kurbanları ve ülkemiz için onur kırıcıdır” denildi.

Siyonist şebeke İsrail’in, Filistin halkına ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları durmak bilmezken, CHP’den çok önemli bir hamle geldi. CHP, Mavi Marmara Anlaşması’nın iptali için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi vererek, anlaşmanın onur kırıcı olduğuna dikkat çekti.

BÜYÜK ACELEYLE GETİRİLEN ANLAŞMA İPTAL EDİLSİN

Teklifin gerekçe kısmında, Türkiye’deki tüm siyasi partilerin İsrail’in karşısında Filistin’in yanında pozisyon aldığı vurgusu yapılarak, “Bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin; bu bildirinin arkasında ve Filistin halkının yanında olduğunun altını çizecek biçimde yeni tedbirler alması gerekmektedir. Filistin Devleti’nin yanında olduğumuzu ve Filistin halkıyla dayanışma içinde bulunduğumuzu somut bir biçimde ortaya koymak için, hem 17 Ağustos 2016 tarihinde Dışişleri Komisyonu’nda görüşülürken hem de daha sonra, büyük bir aceleyle TBMM Genel Kurulu’nda yasalaşırken kamuoyunun tepkisini çeken 6743 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun’un iptal edilmesini teklif ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

ANLAŞMADA TÜRKİYE İÇİN KABUL EDİLEMEZ TEKLİFLER VAR

Kanun teklifinde İsrail’in özür dileyip dilemediğinin belirsiz olduğuna vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi: “ Gazze ablukası kaldırılmak bir yana daha da sıkılaştırılmıştır. Tazminat ise hem veriliş usulü hem de miktarı bakımından Mavi Marmara kurbanları ve ülkemiz için onur kırıcıdır. Söz konusu kanun tasarısı Dışişleri Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken İsrail’le yapılan anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti için aşağılayıcı olduğu ve kabul edilemez hükümler içerdiği muhalefet partileri tarafından vurgulanmıştır. Filistin halkının yanında durduğumuzu bir kez daha vurgulamak amacıyla 6743 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun’un iptal edilmesini talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum