Sigaraya zam yolda!

Sigaraya zam yolda!

Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe giren tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı artırıldı. Alınan kararlar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın imzasıyla alınan karar ile birlikte tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında artışa gidildi. Bu kararlar gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, sigara ve puroların da dahil olduğu birçok tütün ürünü bulunuyor. ÖTV oranı %45'ten %53,5'e çıkarılırken, maktu vergi paylaşımı da 7 bin 800 TL olarak belirlendi.

ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Yeniyle düzenleme birlikte, tütün içeren sigaralar, purolar, işlenmiş tütünler, homojenize tütünler ve tütün özleri gibi birçok ürün vergi artışından etkilenecek. Ayrıca, enfiye ve çiğnemeye uygun tütün ürünleri de bu zamdan etkilenecek.

Bu vergi artışı, tütün artış fiyatlarına doğrudan yansıyacak ve sigara fiyatlarında ciddi bir zam yapılması bekleniyor. Tüketiciler, artan vergiler sonuç tütün tüketimi maliyetinin önemli ölçüde artmasıyla karşı karşıya kalacak.

VERGİ ORANI YÜZDE 82'DEN 86'YA YÜKSELDİ

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, gece yarısı tütün ürünlerine gelen ÖTV düzenlemesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bingöl, "Resmi Gazete’de gece yapılan ÖTV düzenlemesi ile 60 liralık bir paket sigaranın satış fiyatı içerisindeki vergi oranı %82’den %86’ya yükselmiştir. Bu düzenleme özellikle düşük fiyatlı sigara gruplarını etkilemektedir. Umarım bu uygulamalar kaçak ve kayıtdışını daha da artırmaz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.