Tayvanlı Teknoloji Devinin Patronu Gönüllü Expo Elçisi Oldu

Tayvanlı Teknoloji Devinin Patronu Gönüllü Expo Elçisi Oldu

Küçükbay A.Ş.’nin medya alanındaki kuruluşu yerel Kanal 35 televizyonu, evsahipliğini yaptığı EXPO 2020 için önemli bir buluşmada Tayvan’ın teknoloji devi TECO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı biraraya geti.

Küçükbay A.Ş.’nin medya alanındaki kuruluşu yerel Kanal 35 televizyonu, evsahipliğini yaptığı EXPO 2020 için önemli bir buluşmada Tayvan’ın teknoloji devi TECO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı biraraya getirdi. Huang’ın başkanlığını yaptığı heyetin, Küçükbay'ın Orkide Yağ tesislerini ve Kanal 35'i ziyareti sırasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Canlı yayın misafiri olan EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Vali Toprak, Tayvanlı işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyetle görüştü.

Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile görüşmesinde, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Huang, İzmir’in her yönüyle EXPO 2020’ye evsahipliği yapacak dinamizme sahip, büyüme potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu belirtti. Çevre, sağlık ve insan hakları alanında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu Tayvanlı gruba hitap eden Toprak ise bu görüşmenin İzmir’in adaylık sürecinde oldukça faydalı olduğunu belirterek, “İzmir’in iklimi, tarihi, kültürel değerleri, enerjik nüfusu, büyüme potansiyeli, süregelen yatırımları, adaylık teması ve üstlendiği misyonu gözönünde bulundurulduğunda farkımız daha da anlaşılır olacaktır.” dedi. Vali Mustafa Toprak, Theodore MH Huang’a EXPO 2020 İzmir rozeti taktı ve gönüllü elçi olarak yatırım yaptığı ülkelerde İzmir adına çalışması isteğinde bulundu. Huang da, “İzmir’in kazanacağına inanıyorum. Bu kadar istekli ve her bakımdan şartları uygun bir aday olan İzmir’i desteklemek bizim için de önemli bir sorumluluktur.” değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.