Tayvan’da Çin Yanlısı “maviler”, Belediye Seçimlerinde İpleri Kaptırıyor

Tayvan’da Çin Yanlısı “maviler”, Belediye Seçimlerinde İpleri Kaptırıyor

Genelde meclis kavgalarıyla tanınan Tayvan’da, gündem belediye seçimleri. Gelecek ay yapılacak seçimlerde ise adaylar arası rekabet her geçen gün artıyor. Son yapılan araştırmalarda iktidarın, başta başkent Taipei olmak üzere bazı illerde,...

Genelde meclis kavgalarıyla tanınan Tayvan’da, gündem belediye seçimleri. Gelecek ay yapılacak seçimlerde ise adaylar arası rekabet her geçen gün artıyor. Son yapılan araştırmalarda iktidarın, başta başkent Taipei olmak üzere bazı illerde, yarışı kaybedeceğini gösteriyor.

Uzakdoğu adası, son günlerde gelecek ay yapılacak olan seçimlere kilitlendi. Kamuoyu araştırmaları, Kasım sonunda belediye seçimlerine girecek Tayvan’da, dengelerin değişeceğine işaret ediyor. İnternet üzerinden yapılan son ankete göre, 2002 yılından bu yana Taipei’de, belediye başkanlığını elinde bulunduran Çin yanlısı Kuomintang Partisi (Maviler), ipleri Demokrat Parti’ye (Yeşiller) yakınlığıyla bilinen bağımsız aday Ko Wen-je’ye kaptırıyor. Anket sonucuna göre, başkentte bağımsız aday Ko, yüzde 51,7 oyla birinci sırada yer alırken, “Maviler”in adayı Sien Lien ise yüzde 48,3 ile ikinci sırada kaldı.

Medyada sıkça konuşulan Tayvan Endeks Anket Şirketi’nin (TISR) anketi, toplam 7 bin kişi üzerinde yapıldı. Anket sonucuna göre, 4 dönemdir başkent Taipei'deki seçimleri kazanan Çin yanlısı "Maviler" burada seçimi kaybediyor; Yeni Taipei ve Taoyuan şehirlerinde ise önde gözüküyor. Ana muhalefetin de Kaohsiung, Taichung ve Tainan şehirlerinde başarısı sürüyor.

Öte yandan başkentteki belediye başkanlığı seçimleri, adada büyük önem sahip. Zira ülkede, günümüze kadar gelen Cumhurbaşkanlarının neredeyse tamamı, Taipei belediye başkanlığından sonra Cumhurbaşkanı seçilmiş.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.