Tayland’da Osmanlı Yadigârı Cami Yine Doldu Taştı

Tayland’da Osmanlı Yadigârı Cami Yine Doldu Taştı

Tayland'da Kurban Bayramı namazını kılmaya giden Müslümanlar camilere sığmadı. Tayland’da bayram bugün başladı. Başkent Bagkok’ta, sabahın erken saatlerinde bayram namazını kılmaya giden Müslümanlar, Osmanlı armalı Bang Uthit Camii’nde...

Tayland'da Kurban Bayramı namazını kılmaya giden Müslümanlar camilere sığmadı.

Tayland’da bayram bugün başladı. Başkent Bagkok’ta, sabahın erken saatlerinde bayram namazını kılmaya giden Müslümanlar, Osmanlı armalı Bang Uthit Camii’nde buluştu. Ailecek namaz kılmaya gelen Müslümanlar, Osmanlı yadigarı camiye sığmadı. Cemaat sokağa kadar taştı.

Namaz sonrası ülkede yaşayan Müslümanlar, birbirlerinin bayramlarını kutladı. Kurbanların kesilmesinden hemen sonra etler pişirildi ve gelenlere ikram edildi. Çocuklar ise kendilerine hediye edilen balonlar ve oyuncaklar ile sevindirildi. Bayanlar tarafından hazırlanan meyve ve tatlıların gelenlere sunulmasıyla bayramlaşma son buldu.

Tayland’da toplam 8 milyon Müslüman yaşıyor. Ülkede bayram namazları ise Türkiye’dekinden biraz farklı geçiyor. Kadınlar da dahil olmak üzere tüm aile bireyleri, bayram namazını kılmak ve bayramlaşmak için camilerde toplanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.