Tayfun Türkmen’den 3 puan hesapları

Tayfun Türkmen’den 3 puan hesapları

Tayfun Türkmen: Kupa serüvenimiz bitti. Şimdi tüm odağımız lig. Zonguldak maçını düşünmeye başlayacağız. İyi hazırlanacağız ve inşallah ilk galibiyetimizi burada alacağımızı ümit ediyorum

Teknik direktör Tayfun Türkmen, Ziraat Türkiye Kupa 3. Tur maçında Fatih Karagümrükspor ile iç sahada oynanan ve 2-0 mağlup olunan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

TAKIM GENÇ OLDUĞU İÇİN ÇABUK KIRILIYOR

Tayfun Türkmen, “Bugün sahaya kupada tur atlamak için çıkmıştık. Oyuncularımın gösterdiği performanstan gayet memnunum. Sahada mücadele eden oyuncularımızın yaş ortalaması 21… Bu çok önemli bir nokta. Rakibimizin kadrosuna baktığımızda hemen hemen %80’i Süper lig ve 1. Lig tecrübesi olan oyuncuları görüyoruz. Bu kalitede bir rakip ile karşılaştık. Böyle bir kadroya karşı oynanan futboldan ben gayet memnunum. Çocukların gösterdiği mücadele, kazanma arzusu beni çok memnun etti. Sonuç olarak mağlup olduk. Kupada da olsa en azından kazanamama durumunu değiştirip pazar günü oynayacağımız lig maçına olumlu bir yansıması olmasını istiyorduk. Bunu başaramadık, bunun için üzgünüz. Yaşadığımız bazı bizim elimizde olmayan sıkıntılar da var. Bunu da söylemek istiyorum. Hakemlerin tercihlerinin, kararlarının bir standardı olması gerekiyor. Penaltı pozisyonu ve ofsayt pozisyonu bizi çok etkiledi. Çocuklarımız çok genç ve tecrübesizler. Bu tip durumlarda çok çabuk kırılabiliyor, etkilenebiliyor. Ben onlara sürekli olarak ‘elimizde olmayan şeylere takılıp kalırsak yapmaya çalıştıklarımızı kaçırabiliriz’ diyorum” dedi.

BU MAÇI UNUTACAĞIZ

“Oyuncularımın etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz ama çocukların şevkini biraz daha yukarda tutmak adına hakemlerimizin bundan sonraki maçlarda en azından daha dikkatli olmalarını istiyoruz” diyen Türkmen konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kupa serüvenimiz bitti. Ama hafta içinde şunu söylemiştim ‘kupayı kazanan bir şehrin takımı olarak şehrimizi iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız’ demiştim. İyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bugün ilk defa profesyonel maçına çıkan oyuncumuz var. İki tane 19, 2 tane 20, 2 tane de 21 yaşında oyuncumuz sahadaydı. Hepsinin performansından gayet memnunum. Şimdi bunu tamamen unutacağız. Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Zonguldak Kömürspor maçını düşünmeye başlayacağız. İyi hazırlanacağız ve inşallah ilk galibiyetimizi burada alacağımızı ümit ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.