Tatilcilere hafta içi yola çıkın uyarısı

Tatilcilere hafta içi yola çıkın uyarısı

Okulların kapanmasının ardından kara yollarında yaşanan aşırı trafik yoğunluğunun kaza riskini artırdığı, hafta içi yola çıkılmasının bu riski azaltacağı bildirildi

Okulların kapanmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin tatil beldelerine akın etmesi yüzünden kara yollarında özellikle hafta sonları yaşanan aşırı trafik yoğunluğunun kaza riskini artırdığı, hafta içi yola çıkılmasının bu riski azaltacağı bildirildi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Hasan Topçu, yaptığı açıklamada, yaz tatili seyahatlerinin genellikle okulların kapanmasının ardından hareketlendiğine dikkati çekerek, yola çıkacak sürücülerin öncelikle araçlarının bakımını yaptırmasını istedi.
Topçu, tatil beldelerinin en az 8-10 saat mesafede bulunduğunu dikkate alarak, yolculuğun planlanması gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin uykusuz trafiğe çıkmaması, yolda 2-3 saatlik periyotlarla mola verip, dinlenmesi, kan dolaşımını rahatlatması gerektiğini ifade etti.
Topçu, haziran sonu, temmuz başında tatilci yoğunluğunun arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:
‘’Okullar kapandı sınavlar bitti, herkes tatile çıkmaya başladı. Şu an trafiğin en yoğun olduğu dönem, özellikle hafta sonları. Hafta sonu daha yoğun oluyor trafik, hafta içi daha sakin oluyor. Bizim sürücülere tavsiyemiz; hafta içi yola çıkmaları, daha rahat daha huzurlu giderler. Hafta içi giderlerse daha iyi olur.’’
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.