Tataristan Başbakanı: İnşaat Malzemesine İhtiyacımız Var

Tataristan Başbakanı: İnşaat Malzemesine İhtiyacımız Var

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı İldar Halikov, bölgede 5 milyon metrekarelik konut inşa edeceklerini, özellikle inşaat malzemesi ile ilgili yatırım beklediklerini söyledi.Kastamonu Entegre’nin Tataristan’ın Alabuga...

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı İldar Halikov, bölgede 5 milyon metrekarelik konut inşa edeceklerini, özellikle inşaat malzemesi ile ilgili yatırım beklediklerini söyledi.

Kastamonu Entegre’nin Tataristan’ın Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’nde Avrupa’nın en büyük ahşap işleme tesisinin açılışına katılan Başbakan Halikov, Türk girişimcilere yatırım çağrısında bulundu.

Bölgelerinde 5 milyon metrekarelik konut inşaatına başlayacakları bilgisini veren Başbakan, “Bu çapta bir inşaat için maalesef yeterli inşaat malzememiz yok. Bu sadece Tataristan için. Povoljye bölgesinin daha fazla inşaat malzemesine ihtiyacı var. Burada seramik, sıhhi tesisat ve diğer inşaat malzemeleri konusunda çok açık var. Maalesef şu anda Tataristan bir çok inşaat malzemesinin yurt dışından ithal etmek zorunda kalıyor.” dedi.

Türk işadamlarının Tataristan’da yatırım konusunda birinci olmalarının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Tataristan Başbakanı Halikov, “Buradaki sevincimiz sadece büyük paraların gelmesi ve istihdama katkı sağlamasından kaynaklanmıyor. Bu yatırım iklimine ve bölgeye olan güveni de gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile ticari ilişkilerin yanı sıra spor, kültür, sosyal ve bilim alanında işbirliği içinde olduklarını belirten Bakan, “Bunun en güzel ispatı Tataristan’ın Yelebuga kentinde Avrupa’nın en büyük ahşap işleme tesisinin kurulmasıdır. Bu sadece ilk adım. Türk işadamlarının yatırımlarının devam edeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.