Taşdaoğan: Gaziantep'te Emniyet Zaafiyeti Var

Taşdaoğan: Gaziantep'te Emniyet Zaafiyeti Var

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, şehirde yaşanan asayiş olaylarına dikkat çekerek, “Yüzü maskeli gruplar çöp konteynırlarını devirip, okul camlarını kırarak, polise havai fişek ve taşlarla saldırıyor. Hemen akabinde mezarlık...

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, şehirde yaşanan asayiş olaylarına dikkat çekerek, “Yüzü maskeli gruplar çöp konteynırlarını devirip, okul camlarını kırarak, polise havai fişek ve taşlarla saldırıyor. Hemen akabinde mezarlık kavşağındaki tren rayları üzerinde 2 el bombası ve 41 kalaşnikof mermisi bulundu. Üst düzey bir emniyet yetkilisi Gaziantep’te bulunan bazı militanların IŞİD ile takas yapıldığını söyledi. Gaziantep’te bir emniyet zaafiyeti vardır. Bu olaylar çok rahatça gerçekleştiriliyor.” dedi.

Gaziantep'in adeta yol geçen hanı haline geldiğine dikkat çeken Muhittin Taşdoğan, Gaziantep halkının oldukça tedirgin olduğunu vurguladı. Son zamanlarda yaşanan olaylarda emniyet zaafiyeti yaşandığını belirten Taşdoğan, "Bu tür olaylara için önlem alınması için Allah korusun bir Karşıyaka vakası daha mı yaşamamız gerekiyor? İnsan canı AKP hükümeti nazarında bu kadar değersiz midir? Henüz Karşıyaka faillerine bile ulaşamayan hükümet bu tür olayların üzerini örtmeyi artık adet haline getirmiştir.” diye konuştu. Suriye sorunu konusunda vatandaşların AKP hükümeti tarafından aldatıldığını vurgulayan Taşdoğan, “Gelen suriyeli misafirlerimize Gaziantep misafirperverliğini gösterelim. Taşkınlık ve şiddet asla göstermeyelim. Ama devlet yetkililerine bu insanlar için bir planınız var mı diye soralım." ifadelerine yer verdi.

"TRAFİK KAOSA DÖNÜŞTÜ"

Şehrin en önemli sorunlarının başında trafik sorununun yattığının bilgisini veren Taşdoğan, vatandaş için bu sıkıntının çile haline geldiğini kaydetti. Soruna çözüm için kalıcı projelerin ortaya koyulması gerektiğini söyleyen Taşdoğan, “Sadece U dönüşlerini bir güzergahta yasaklayarak büyük iş yapıyoruz fikrinden kurtulmalıyız. Dedeman Otel'in önündeki akıllara ziyan kavşaktan kurtulduk derken bugün bir yenisi Doğa Koleji'nin oraya inşaa ediliyor. Bu sorun şehir hayatı için aciliyet arz etmektedir, yapılan çözümler yetersizdir.” şeklinde konuştu.

"EĞİTİMDE ÜÇÜNCÜ HAFTADA BAZI OKULLAR HALA AÇILAMADI"

Okullar açılmasına rağmen bazı okulların hala eğitime açılamadığını belirten Taşdoğan, atama yapılmasına rağmen bazı okullarda yine öğretmen açığı olduğuna dikkat çekti. Taşdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Gaziantep geçen sene üniversite sınavında ve akademik başarıda sonlarda. Müdürler sendikalarına göre görevden alındı. Dersaneler kaosta, veliler çıldırmış, çocuğum nasıl sorularla ve sorunlarla baş edecek diye düşünüyor. Anlaşılan bu senede Gaziantep LYS'de sonlarda yer alacak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.