‘Tasarruf tedbirleri israfa  ve şatafata çözüm değil’

‘Tasarruf tedbirleri israfa ve şatafata çözüm değil’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifine ilişkin TBMM’de konuştu.

Ekici, konuşmasında kanun teklifinin bazı maddelerinde yer verilen tasarruf tedbirlerinin kamudaki israfa, şatafata ve verimsizliğe çözüm getirmediğini belirtti. Ekici, 2024 yılı bütçesi hazırlanırken tasarruf tedbirlerinin etkinliğini görmeyi umut ederken tam aksi şekilde Cumhuriyet tarihinin rekor bütçe ve faiz dışı açığı ile karşı karşıya kalındığını kaydetti.

VERGİ YÜKÜ İLE HALKIN SORUNLARI ARTTI

Son bir yıldır yükselen vergi yükü ile halkın sorunlarının katlanarak arttığını ifade eden Ekici, tüm bunların üzerine iktidarın şimdi de “tasarruf paketi” adı altında bir torba kanunu TBMM’ye sunduğunu ifade etti. Ekici, “Bu kanun teklifini incelediğimizde görmekteyiz ki, tasarruftan tasarruf edilen bir kanun teklifidir. Bu kanun teklifinde, tasarruf tedbirlerine ilişkin maddeler oldukça sınırlı kalmıştır” dedi.

“Toplam 31 maddeden oluşan kanun teklifinde doğrudan tasarruf tedbiri niteliğinde sadece 2-3 madde bulunmaktadır” diyen Ekici, kamuda çalışan bir kişinin sadece bir maaş alması gerektiği yönündeki ilkenin ihlal edildiğinin altını çizdi.

Kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla yapılan düzenlemelerin de benzer şekilde finansal şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine ters düştüğünü belirten Ekici, Kamu bankalarının sermaye yeterlilik durumlarının kritik seviyelere düştüğünü gösteren bu düzenlemelerin bankacılık sektörünün sağlığı açısından da endişe verici olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.