Tarsus’ta Ailelerin Kanlı Kavgası Barışla Sonuçlandı

Tarsus’ta Ailelerin Kanlı Kavgası Barışla Sonuçlandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde birbirine akraba iki aile arasında yaşanan ve silahlı kavganın ardından başlayan husumet, Müftüvekili Mikayil Tayşan, bazı sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin girişimleri ile büyümeden...

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde birbirine akraba iki aile arasında yaşanan ve silahlı kavganın ardından başlayan husumet, Müftüvekili Mikayil Tayşan, bazı sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin girişimleri ile büyümeden barış ile sonlandı.

Tarsus Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde ikamet eden ve akraba olan İnan aileleri arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüşmüş ve 2’si polis 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kavganın ardından, olayın tekrar büyümemesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. Müftüvekili Mikayil Tayşan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte daha fazla kan akmaması için aile fertleriyle görüşerek husumete son verilmesini sağladı.

Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde mahalle sakinlerinin katılımıyla düzenlenen barış töreninde konuşan Tarsus Müftüvekili Mikayil Tayşan, Müslümanların kardeş olduğunu ve şeytanın bu kardeşliği bozmaya çalıştığını söyledi. Tayşan, “Yüce Rabb'imiz Kur’an da ‘İman edenler kardeştirler’ diye buyuruyor. Rabb'imiz Müslümanları kardeş ilan ederken, ırkına bakmaz, devletine bakmaz, rengine, diline ve şekline bakmaz. Bütün Müslümanlar kardeştir. Bizler Müslüman olarak bu dünya da kardeşçe yaşarken aslında Müslüman olmayanlarla da kardeşçe geçinmemiz gerekir. Çünkü Hz. Ali bir sözünde, ‘Yeryüzündeki insanlar ya dinde kardeşimdir ya da yaratılışta eşimdir’ diye buyuruyor. Bu sebeple burada akrabalar arasında tatsız bir olay yaşandı. Aklıselim sahibi insanların devreye girmesiyle her iki aile şeytanın yüzüne tükürmüştür. İnsanlar ölmesin. İnsanın kanı üzerinde huzur aramak isteyenlere Allah fırsat vermesin.” dedi.

Müftüvekili Tayşan her iki ailenin gençlerine verdiği nasihatlerden sonra yapılan duanın ardından husumetli ailelerin fertleri birbirlerine sarılıp barıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.