Tarlayı Kendi Kendine Süren Yarım Milyarlık Traktör

Tarlayı Kendi Kendine Süren Yarım Milyarlık Traktör

Bursa’da açılan 11. Uluslararası Tarım Tohumculuk Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2013) ve Bursa 6.

Bursa’da açılan 11. Uluslararası Tarım Tohumculuk Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2013) ve Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nda sergilenen dev traktörler görenleri hayran bırakıyor.

Yaklaşık 500 liralık traktörler, 1-5 Ekim 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde davetlilerini ağırlayacak olan fuar kapsamında görücüye çıktı. Fuarda 35 bin TL’den başlayan traktör fiyatları 500 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı traktörlerin sahip oldukları konfor ve teknoloji lüks araçları aratmıyor. Bunlardan biri ise Türk Traktör tarafından görücüye çıkarılan 390 beygir gücüne sahip New Holland modeli. Dev traktör, normal traktörlerin 10 tanesinin yaptığı işi tek başına daha az süre ve maliyetle kendi kendine iş yapabilme özelliğine sahip. Söz konusu traktör, uydudan aldığı sinyallerle tarlayı sürüyor.

18 İLERİ, 4 GERİ VİTES

Türk Traktör Traktör Pazarlama Müdürdü Alper Berberoğlu, fuarda 22 beygir gücünden maksimum 390 beygir gücüne kadar traktör ürün gamını sergilediklerini söyledi. Berberoğlu, “Bu büyük ürün ise nominal motor devri 340 beygir olan ve üzerinde bulunan ek güç üretimi ile birlikte maksimum 390 beygir gücüne kadar ulaşan bir traktör. Yine transmisyon özelliklerine göre tam otomatik transmisyonu var. 18 ileri, 4 geri vites seçeneği sunuyor. Hidrolik özelliğinde ise 10 nottan fazla kaldırma özelliği var. Kuyruk mili özelliklerinde çift hızlı kuyruk mili özellikleri var ve modern özellikleri ile çalışabilecek traktör.” dedi.

Berberoğlu, satın alan kişiye uygulamalı olarak eğitim verdiklerini anlattı. Pahalı gibi görünmesine rağmen tarlada birden fazla işin aynı anda bu traktörle daha ucuza yapılabileceğini söyledi.

YAKIT KAPASİTESİ 651 LİTRE

Traktörün, uydu sistemi ile rotasının ayarlanması halinde sürücü olmadan tarlayı kendisinin sürdüğünü anlatan Alper Berberoğlu, bu traktörde klima, kabin süspansiyonu ve ön aks süspansiyonu bulunduğunu anlattı. Traktörün perakende fiyatının 234 bin dolar olduğunun altını çizen Alper Berberoğlu,“Türkiye’de kullanılan 80 beygir traktörün yaptığı işi bu traktörle 4 kat daha az sürede yapabilirsiniz. Türkiye’de kullanılan 65-70 beygir gücündeki traktörler ile 10 saatte yapacağınız bir işi bu traktörle çok rahatlıkla 1,5 saatte yapabilmek mümkün. Yakıt depo kapasitesi ise 651 litre.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.