Tarlanın Yıldızları beğenildi

Tarlanın Yıldızları beğenildi

Ülkemizin her yerinden 900 bin çiftçinin kurduğu kooperatiflerin sahibi olduğu Konya Şeker, dayanışmayla 12 yılda, tamamı öz kaynaklarla 700 milyon dolarlık yatırım yapmayı başararak küresel bir sanay

Ülkemizin her yerinden 900 bin çiftçinin kurduğu kooperatiflerin sahibi olduğu Konya Şeker, dayanışmayla 12 yılda, tamamı öz kaynaklarla 700 milyon dolarlık yatırım yapmayı başararak küresel bir sanayi şirketine dönüştü. Türkiye’nin 34’üncü büyük sanayi devi Konya Şeker, reklam kampanyası ile de fark ediliyor.

Gerçek çiftçiler ve çocuklarının rol aldığı 6 farklı reklam filminde, Konya Şeker’in sahibi olan 900 bin çiftçinin zorlukları aşarak imkânsızı başardığı anlatılıyor. Bütün ürünlerinde katkısız ve doğal üretim yaklaşımını benimseyen Konya Şeker, bu iddiasını reklamlarında şeker, çikolata, sıvı şeker, dondurulmuş patates, et-süt gibi ürünlerin üretiminde kullandığı tarımsal girdileri üreten gerçek çiftçileri oynatarak mesajını pekiştiriyor.

Reklam filmlerinin ilkinde, bir grup çocuk imkânsızlıklar içinde pes etmek yerine köyün her yerinden farklı eşyalar toplayarak bunlardan müzik aletleri yapıyor. Kimisi eski bir tenekenin dibini kesiyor, kimisi evde bulduğu bir tahta parçasını getiriyor, kimisi kuzuyu orkestraya renk katmak için çalıştırıyor. Kendi yaptıkları müzik aletlerini kullanan köyün çocuklarından oluşan orkestranın, müzik yapmaya başlaması ile köylülerin yaşadıkları sevinç ve alkışlarla verdikleri destek film karelerine yansıyor. Filmde, çocukların azmi ve başarısını umut dolu gözlerle izleyen köylülerin arkasından Konya Şeker üretim tesisleri görülüyor. Ortaklarının tamamı çiftçilerden oluşan Konya Şeker’in diğer reklam filmlerinde ise kurumun ortaklarını temsilen rol alan çiftçilerin günlük işlerinin dışında Konya Şeker nezdindeki girişimcilik özelliklerine atıf yapılıyor.

 ‘OYUNCULUĞA GEREK YOK DOĞRU OLANI VERDİLER’

Çekimlerin hem filmin çekildiği köy halkı için hem de Konya Şeker için çok heyecanlı geçtiğini belirten PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Reklam filmimizin senaryosu Konya Şeker’in başarı öyküsü ile şekillenmiş oldu. Ajansa verdiğimiz briefde ve gerçekleştirdiğimiz toplantılarda Anadolu topraklarından yükselen ve Türkiye’nin 34. sanayi devi olan Konya Şeker’in nasıl bu günlere geldiği üzerine yoğunlaştık. Çıkan mesaj tekti, Konya Şeker imkânsızı başarmıştı ve ajansımız da bu mesaj üzerinden reklam filmimizi kurguladı. Reklam filminin çekimleri ise oldukça heyecanlıydı. Reklamda gerçek çiftçilerin yer alması bizim için özellikle büyük önem taşıyor. Zira onlar Konya Şeker’in sahibi, Konya Şeker’in başarısının altına desteği, emeği ile alın teri ile imza atan 900 bin çiftçiyi temsil ediyorlar. Hiçbir oyunculuk deneyimi olmamasına rağmen bizim mesajımızı en doğru onların vereceğine inandığımız için gerçek çiftçiler reklam yıldızlarımız oldu. Bu kurum tarımsal sanayide 10 yılda dünya ile oluşan yarım asırlık mesafeyi kapattı ve bazı alanlarda da dünyanın önüne geçti. Konya Şeker’in bu hızlı değişimi bu kadar kısa sürede gerçekleştirebilmesinin arkasında büyük bir bütünleşme vardır. Bu kurum, yönetimi ile çalışanı ile üreticisi ile ortak bir iddiaya sahip çıktı ve yönetimimizin ortaya koyduğu her projeye bu kurumun gerçek sahibi üretici ortaklarımız sonuna kadar destek verdi, sahip çıktı. Onların sonsuz desteği ve inancı Konya Şeker’i Türkiye ve dünya sahnesine çıkardı. Dolayısıyla Konya Şeker hikâyesinin gerçek kahramanı zaten çiftçilerimizdi. Bu film için yıldız arama, oyuncu arama ihtiyacını hiç duymadık. Çünkü bizim 900 bin gerçek yıldızımız zaten var. Biz ve ajansımıza sadece tarlanın yıldızlarına sahne sizin, kendinizi kendiniz anlatın demek düştü. Onlar da kendi yazdıkları hikâyeyi gayet güzel bir şekilde, duygu ve heyecanını da tam vererek özetlediler. Çekimler muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Çekimlerin yapıldığı Konya’nın Yeşildere köyümüzün sakinleri çekimler boyunca bizlere yardımcı olabilmek için elinden gelen gayreti gösterdi ve onların büyük emeği ile bu reklam filmleri oluşturuldu” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.