Tarlalardaki ekim telaşı sürüyor

Tarlalardaki ekim telaşı sürüyor

Beyşehir Gölü Havzası'nda hububat ekimi yapan çiftçinin, sonbahar mevsimi ile tarlalardaki ekim çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir Gölü Havzası'nda hububat ekimi yapan çiftçinin, sonbahar mevsimi ile tarlalardaki ekim çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki üreticinin yaklaşık yüzde 80'lik bölümünün ekim faaliyetlerini tamamladığını söyledi.

Son yağışların ekimini tamamlayan çiftçiler için ilaç gibi geldiğini belirten Metli, tarla sürülmeyen yerlerde ise yağmurun toprağı yumuşatarak daha rahat bir sürüm gerçekleştirmesi için ideal bir ortam hazırladığını ifade etti.

Yağışların sürüm yapılmayan yerlerde tarlasını hazırlayacak çiftçiye daha az yakıt kullanması suretiyle ekonomik yönden faydalı olacağını aktaran Metli, şunları kaydetti:

"Motorun daha az yıpranması açısından da şu anki arazi ortamı oldukça güzel. Tarlalarını yeni eken üreticileri önümüzdeki günlerde bir yağmur daha bekliyor. Önümüzdeki yıl ürün rekoltesi ile ilgili bir şey söylemek daha erken. Hububat tarımında yeni sezona yine umutlu girdik. Sonbahar mevsiminde gelen yağışlar bu umudu daha da artırdı. İnşallah kış ve ilkbahar döneminde de yağış yönünden doyurucu bir dönem geçirebilirsek, Türkiye olarak genel itibariyle o eski 25 milyon ton buğday üretim seviyelerini tekrar yakalayabileceğimizi düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.