Tarımın paydaşları Konya’da buluşuyor

Tarımın paydaşları Konya’da buluşuyor

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı, iki yıllık aradan sonra 18. Kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı, iki yıllık aradan sonra 18. Kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı adıyla da bilinen Konya Tarım Fuarı, TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenen fuar, yüzlerce firmanın katılımı ile yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

SON TEKNOLOJİK ÜRÜNLER FUARDA SERGİLENİYOR

Gerçekleşen Tarım Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Başkanı Şenol Önal, şunları kaydetti:  “En son 2019 yılında yapılan ve iki yıldır yapılmayan bir tarım fuarındayız. Gerek biz katılımcılar gerekse de ziyaretçiler fuarımızı büyük bir heyecanla bekliyordu. Ülkemize, sektörümüze, Konya’ya hayırlı ve bereketli bir fuar olmasını umuyoruz. Şu an fuarımızda 460 tane katılımcı firmamız bulunmakta. Pandemi öncesine göre çeşitlilik biraz daha arttı. Ziyaretçi profilinde de değişim görüyoruz. Avrupa’da iptal olan fuarlardan ötürü Konya’da gerçekleştirdiğimiz fuara katılım yoğun. Çoğu milletten ziyaretçi görmek mümkün. Traktörden çeşitli makinalara son teknoloji birçok ürünü de fuarımızda görmek mümkün.” 

2-2-senol-onal-1200x800.jpg

İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP TRAKTÖRLER FUARDA YER ALDI 

Konya’da gerçekleştirilen bu fuarın büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Hattat Traktör Konya Bölge Bayi Yetkilisi Aşır Yılmam, “1973 yılından bu yana otomotiv ve iş makineleri sanayisi alanında faaliyet gösteren ve Tekirdağ Çerkezköy’de kurulan firmamızla düzenlenen tarım fuarına katıldık.

2-4-ali-yilman-1200x800.jpg

Hattat Traktör olarak 50-113 beygir gücü aralığında üretilen modellerimizle hem Türkiye’de hem de yurt dışında hizmet gösteriyoruz. İleri teknoloji ve düşük yakıt tüketimine sahip traktörlerimiz, yüksek pazar payına sahip.

2-3-1-1200x800.jpg

5 kıtada 80’den fazla ülkeye traktör satışını gerçekleştiren Hattat Traktör, global bir marka olma yolunda da emin adımlarla ilerlemekte. Konya’da düzenlenen bu fuar da firmamız için ciddi bir öneme sahip. Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’na Hattat Traktör Konya Bayisi olarak katılarak son teknolojik traktörlerimizi sergiliyoruz. İlk gün olmasına karşın yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bereketli bir fuar olması ümidindeyiz” şeklinde konuştu.

AR-GE MÜHENDİSLERİMİZ ÇİFTÇİLERİMİZİN TA KENDİSİ

Yaşanan pandemi süreci ile birlikte çiftçi portföyünün de değiştiğini belirten ŞAKALAK Tarım Makinaları Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Şahingöklü, “Gerçekleşen bu fuar, hem bizler için hem de çiftçilerimiz için özlenen bir fuardı.

2-5-1-1200x800.jpg

Çiftçilerimizin de yoğun bir ilgisi var fuara karşı. Özellikle yaşanılan pandemi sürecinde toprağın kıymeti her birimiz tarafından bilinmeye başlandı. Yine yaşanılan bu pandemi süreci çiftçi portföyünü de değiştirdi. ŞAKALAK Tarım Makinaları olarak bizim de makinalara karşı bakış açımız değişti. Çiftçimizin maliyetlerini düşürmeye yönelik makinalar üretmeye başladık son dönemlerde.

2-6-ayhan-sahingoklu-1200x800.jpg

Artan maliyetler her geçen gün çiftçimizi biraz daha zor duruma sürüklemekte iken bizler de ŞAKALAK Tarım Makinaları olarak çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak ve masraflarını en aza indirecek makinalar geliştirdik. Bizim Ar-Ge mühendislerimiz çiftçilerimiz. Biz teorik olarak tekniğe hâkimiz ama pratikte çiftçilerimiz bu işin mühendisi. Düzenlenen bu tarım fuarı da çiftçilerimiz ile teknolojimizi bir araya getirdiği için önemli bir konuma sahip” ifadelerini kullandı.   

DEVASA BİÇERDÖVER GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKTI

Fuarın en büyük tarım makinasi Lexion Biçerdöver’in tedarikçisi Asko İş ve Tarım Makinaları’nın Servis Sorumlusu Deniz Özcan, “Firmamız bünyesinde iş makinaları, traktör, tarım makinaları ve forklift gibi ürünlerin imalat, satış, servis ve distribütörlük hizmetlerini vermekteyiz.

2-8-deniz-ercan-1200x800-001.jpg

Düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda da traktör, balyalama, toprak frezeleri, ekim makinaları, yem karma makinaları ve ilaç makinaları gibi tarım makinalarımızı sergiliyoruz. Özellikle devasa boyuttaki biçerdöverimiz Claas Lexion 8700 fuarda en çok ilgi gören tarım makinası oldu” dedi.

2-7-1-1200x800.jpg

HİDROLİK SİSTEMLER OLMAZSA TARIM MAKİNALARI ÇALIŞMAZ

Tarım makinaları ile traktörleri birbirine bağlayan hidrolik sistemler geliştiren RFS Zirai Bağlantı Elemanları Yönetim Kurulu Ortaklarından Ahmet Özeskici, “2011 yılında RFS Otomotiv Zirai Bağlantı Elemanları olarak traktör ve tarım makineleri bağlantı pimleri imalatı ve satışına odaklandık.

2-10-ahmet-ozeskici-1200x800.jpg

Traktör ile tarım makinaları arasındaki bağlantıyı sağlayan ekipmanlar üretiyoruz. Geliştirdiğimiz pimler olmazsa tarım makinaları ile tarım yapılması mümkün olmaz. RFS Otomotiv olarak yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı, tavizsiz hizmet ve ürün kalitesini, insana ve teknolojiye yatırım yaparak bilgi tabanını sürekli geliştirmeyi, daha kaliteli ve verimli olmak için iş süreçlerini süreçli geliştirmeyi, en yüksek seviyede çalışan ve tedarikçi memnuniyeti sağlamayı amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu. 

YARIM ASIRLIK TECRÜBEMİZLE FUARDA YER ALIYORUZ 

Yonca biçme makinalarını sergileyen ve yarım asırlık tecrübeleri ile hizmet verdiklerini kaydeden Sürüm Tarım Makinaları Yetkilisi Hasan Bardakçı, “1967 yılında ticari hayata adım atan ve bugün itibariyle Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan firmamız kendi sektöründe renkli, yenilikçi ve güçlü simalardan biri konumunda.

2-12-hasan-bayrakci-1200x800.jpg

Firmamız yurtiçi pazarlarının yanı sıra Avrupa ve Orta Doğuya yaptığı ihracatlarla yarım asırlık tecrübesini uluslararası arenaya da taşıyor. Sürekli gelişim, değişmez kalite yaklaşımı ve müşteri memnuniyetini kendisine ilke edinen firmamız; çayır ve yonca biçme makinaları, ot toplama tırmıkları ve rotovatör üretiminde, kalite ve ürün çeşitliliğiyle sektöre yepyeni bir soluk getirdi. Düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda da son teknolojiye sahip makilanalarımızı sergiliyoruz. İlgi gerçekten çok yoğun” şeklinde konuştu. 

EYYÜB KARAKUZU – SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum