Konyalılara kötü haber! Kuru bamyaya 500 lira zam geldi

Konyalılara kötü haber! Kuru bamyaya 500 lira zam geldi

Düğün pilavlarının olmazsa olmazlarından, Konyalılar için sofraların vazgeçilmezi kuru bamyanın kilogram fiyatı bin 400 lirayı gördü. Vatandaş için artık bamya da lüks oldu. Geçtiğimiz yıl bu dönemde bamyanın kilosu ortalama 900 liraydı.

Konya halkı için birçok ürünü alıp, tüketebilmek artık hayal oldu. Zam furyasından Konya'nın geleneksel lezzetleri de nasibini aldı. Etliekmek, furun kebabı derken; özellikle düğünlerde davetlilere ikram edilen, şehrin en önemli lezzetlerinden biri olan bamya da pahalandı. Kuru bamyanın kilosu bin 400 lirayı gördü. Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde çorbada kullanılan çiçek kuru bamyanın kilogram fiyatı bin liraydı.

2-1.jpg

DÜĞÜN YEMEKLERİNDE TANELER AZALDI

Her sene sonbaharla birlikte evlerde yapımı artan bamya çorbasına, pahalı olduğu için Konyalılar bu yıl hasret kalacak. Şehirdeki düğünlerde ikramlar arasında yer alan bamya çorbasının tanelerinin de azaldığı görüldü.

2-2.jpg

Konya'da bu sene yapılan yemekli birçok düğünde masaya getirilen bamya çorbasının tanelerinin önceki yıllara kıyasla az olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bamya, fiyatıyla altınla yarışır hale geldi. Esnaflar da eskisi gibi kuru bamya satamadıklarını, vatandaşın gramla bamya alabildiğini dile getirdi. Bamya fiyatındaki kırılma, daha çok pandemi sonrası yaşandı. Konya'da pandemi öncesi bamyanın kilogram fiyatı sadece 300 liraydı.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum