Tarımda ithalatçı haline geldik

Tarımda ithalatçı haline geldik

Saadet Partisi, Karargâh Başkanı Abdullah Altuntaş, Milletvekili adayları Mustafa Derbentli ve İsmail Aydilek ile Konya Ticaret Borsasını ziyaret etti

Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli ve Saadet Partisi heyeti güncel siyasi olaylar ve hükümetin genel tarım politikası hakkında bir dizi değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin genel konularda olduğu gibi tarımda da sınıfta kaldığını belirten Derbentli, “Konya, ülkemizin buğday ambarıdır. Ancak ne yazık ki bu avantajı çiftçimiz kaybetmiştir. Pancar ve bazı ürünlerin üretimine kotalar konularak tarımda dahi ithal eden bir ülke konumuna gelinmiştir” dedi. Özellikle son 8 yıl içersindeki yanlış tarım politikaları ile çiftçiyi artık üretmekten çok tüketmeye yönelten bir politika izlenildiğini vurgulayan Derbentli şöyle devam etti: “Ülke açlığa sefalete mahkûm edilmektedir. İnsanımız borca esir edilerek dışa bağımlı bir hale getirilmiştir. Milli Görüş olarak 54.Hükümet döneminde yaptığımız gibi Saadet Partisi yine çiftimizin yüzünü güldürecek, taban fiyatlarındaki haksızlıkları sona erdirerek çiftçiye hak ettiğini verecektir. İnşallah 12 Haziran seçimlerinden sonra çiftçi de, esnaf da, işçi de, emekli de, memur da hak ettiği yere Milli Görüş kadroları ile tekrar gelecek ve herkes tekrar huzur içerisinde refah, bolluk ve bereketli günleri yaşayacaktır.”

SAADET PARTİSİ ADAYLARINDAN ALTINEKİN ÇIKARMASI

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Konya Milletvekili adaylarından İsmail Aydilek ve Hasan Hüseyin Uyar, Altınekin ilçesine çıkarma yaptı. Konya’nın Altınekin ilçesinde köy ve beldelerde halk ile buluşan adaylar, halka hitap etti. Aydilek, 12 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek 54. Hükümet döneminde Prof. Dr. Necmettin Erbakan başbakanlığında tarıma verilen desteklerden bahsetti. O dönemlerdeki pancar fiyatlarından örnekler veren Aydilek, pancar 4 liradan 11,5 liraya çıkartarak çiftçiye rahat bir nefes aldırdığını hatırlatarak ülkenin refah içinde olması ve bu hizmetlerin devam edilmesi için halktan 12 Haziran seçimlerinde destek istedi.

Aydilek’in konuşmasının ardında halka hitap eden Uyar ise Milli Görüş hareketini anlattı. Uyar, “Milli Görüş Fatih Sultan Mehmet’in, Sultan Alparslan’ın görüşüdür. Milli Görüş hak ve adaletin tesisi için iyinin doğrunun güzelin hak ve adaletin hakim olması için çalışan insanların görüsüdür Biz Milli Görüş olarak sadece Türkiye’yi değil Irak’ı da düşünüyoruz, Filistin’i de düşünüyoruz, Patani’yi de düşünüyoruz, Tel Aviv’i de düşünüyoruz” dedi. Uyar, bu sebepten dolayı bu inanç ve azimle çalışan kadroları destekleyerek zulme son verilmesi ve hakkın ustun olması için çalışan şuurlu kadrolara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

AKP Hükümeti’nin dış politikada yapmış olduğu yanlışlara da değinen Uyar, AKP Hükümetinin başarısız olduğunu ve bunu değerlendirmek için de Ortadoğu’daki gelişmelere ve yaşanan zulümlere bakılması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.