'Tarımda 10 il içerisinde yer alıyoruz'

'Tarımda 10 il içerisinde yer alıyoruz'

Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray'ın Türkiye'de tarım ve hayvancılığın modern şekilde yapıldığı ilk 10 il içerisinde yer aldığını söyledi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray'ın Türkiye'de tarım ve hayvancılığın modern şekilde yapıldığı ilk 10 il içerisinde yer aldığını söyledi. Altınok, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'nün hayvancılığı geliştirmek için Aksaray'da çok önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti.
    
Sadece Eskil ilçesinde 6 bin civarında büyükbaş hayvanın kooperatiflere dağıtıldığını belirten Altınok, verimli ırkların yaygınlaşmasının sağlandığını, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için de çeşitli desteklerin olduğunu aktardı.
    
Aksaray'da sanayi ve turizmin hızlı bir şekilde gelişmesini istediklerini vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:
    
''Aksaray'da turizm ve sanayi ne kadar gelişirse gelişsin, burası öncelikle bir tarım ve hayvancılık kenti olmaya devam edecektir. İnsanlarımızın büyük bir kısmı tarım ve hayvancılıktan geçinmeye devam edecekler. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın en modern şekilde yapıldığı ilk 10 il içerisinde yer alıyoruz. Aksaray'da bilinçli tarım ve hayvancılık yapılması konusunda önemli aşamalar kaydedildi. İl genelinde yaklaşık 350 bin civarında küçükbaş hayvan, yaklaşık 250 bin de büyükbaş hayvan var. Bunların çoğu kültür ırkıdır. Yerli ırk kalmadı. Önemli olan rakamlar da değil. Birim başına alınan verimdir. Aksaray da bu konuda çok iyi durumdadır. Tarım bilinçli yapıldıkça tarıma dayalı sanayi de gelişmekte ve bu iki sektör birbirlerini olumlu etkilemektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.