Tarım Ve Hayvancılığın Kalbi Bursa’daki Fuarda Atıyor

Tarım Ve Hayvancılığın Kalbi Bursa’daki Fuarda Atıyor

Tüyap Bursa tarafından hazırlanan Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı’nın resmi açılışı yapıldı. Traktörden biçerdövere birçok...

Tüyap Bursa tarafından hazırlanan Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı’nın resmi açılışı yapıldı. Traktörden biçerdövere birçok tarım alet ve edabatının sergilendiği fuara bu sene 44 ülkeden 280 bin katılımcının gelmesi hedefleniyor. Yarın ziyaretçilere kapısını açacak olan fuar, 18 Ekim’e kadar açık kalacak.

Fuar alanında düzenlenen açılış töreninde konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl 252 bin 144 kişi fuarı ziyaret etmişti. Bu yıl 280 bin civarında bir ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz. 25 ülkeden 575 firma ve temsilcilik fuara katılacak. 7 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alan ve 30 metrekare açık sergileme alanı olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda hazırlandı. Ülkemizde 49'a yakın tarım konusuyla ilgili fuar ve etkinlikler yapılıyor. Bu fuarların içinde Bursa Tarım Fuarı, 7 ilkim kuşağına hitap eden, buralardaki ürün yelpazesini sergileyen tek fuar. Tüm segmentteki ekipmanların, araçların, sulamadan, bitki beslemeden, hayvancılığa kadar tüm ürünlerin sergilendiği tek fuar. Bu bakımdan diğer fuarlardan ayrılıyor."

TÜRKİYE’NİN 150 EURO’YA İTHAL ETTİĞİ YEM KARMA MAKİNESİNİN YERLİSİNİ ÜRETİP 75 BİN EURO’YA SATIYOR

Fuarda en çok ilgiyi birbirinden ilginç traktör ve biçerdöverler görüyor. Yan yatan biçerdöver fuarın ilgi odağı oldu. Yamaçlardaki buğday, arpa gibi bitkileri kolaylıkla hasat edebilen biçerdöverin yan yatması ilginç görüntülere sahne oldu. Fuarda firmalar en son ürünlerini görücüye çıkardı. Türkiye’nin 150 bin euro’ya ithal ettiği yem karma makinesinin yerlisini yapan firmada ürününü fuarda sergiliyor. Fimaks İcra Kurulu Başkanı Başkanı Atalay Çetin, Türkiye’de ilk defa üretilen kendi yürür yem karma makinesinin seri üretimine başladıklarını söyledi. Çetin şöyle devam etti: “Normal yem karma makinelerinin hepsi traktöre takılarak, traktör vasıtasıyla çalışıyor. Bu makine, kendinden motorlu, bir kişi vasıtasıyla bütün işleri yapan makinedir, çiftlikteki yem ihtiyacını bir personelle halediliyor. Dünya genelinde 120 ile 150 bin euro arasında değişiyor. Ücretimiz 75 bin euro civarında. Hemen hemen ithallerle yarı yarıya fiyat varı var. Sadece motor bölümü ithal diğer kalan yerli. Bugüne kadar Türkiye’ye tamamen yurt dışından ithal olarak geliyordu şuanda seri üretime başladık, seri üretimle birlikte bu ithalatı kesebileceğimizi düşünüyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.