Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Bayram Bereketi

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Bayram Bereketi

Bayram heyecanı yaşayan İzmirliler, alışverişe koştu. Bayram öncesi alışveriş için tarihi Kemeraltı Çarşısı’na akın eden vatandaşlar, çarşı sokaklarını doldurdu.

Bayram heyecanı yaşayan İzmirliler, alışverişe koştu. Bayram öncesi alışveriş için tarihi Kemeraltı Çarşısı’na akın eden vatandaşlar, çarşı sokaklarını doldurdu. Çarşıda, son 3-4 gündür yaşanan yoğunluk arefe günü daha da arttı. Çarşı esnafı, ilgiden memnun kalırken, alışveriş yapan vatandaşlar da her türlü ihtiyacını uygun fiyata karşılamanın heyecanını yaşıyor.

    Kemeraltı Esnaf Sanatkarları Derneği eski başkanı ve meşhur dibek kuru kahvecisi İlyas Gönen, bayram dolayısıyla çarşı esnafının tatlı bir telaşın sardığını belirterek, hareketliliğin eskiye nazaran son iki bayramdır attığını söyledi. Eski bayramlara göre ilginin daha iyi olduğunu belirten Gönen, “İzmirlilerin en fazla alışveriş yaptığı yerlerin başında Kemeraltı Çarşısı geliyor. Bu bayramda çarşımıza yoğun bir ilgi var. Vatandaş burada her türlü ihtiyacını en uygun fiyata karşılıyor. Çarşıda her keseye uygun ürün bulunuyor.” dedi.

    Vatandaşların bayramda gelecek misafirlerine ikramda bulunmak üzere yoğun bir hazırlık içerisinde olduğunu, esnafların da vatandaşın taleplerine cevap verebilmek için sabahlara kadar çalıştığını ifade eden Gönen, “Bayram öncesi özellikle kahve, şeker ve tatlı satışları zirve yapıyor. Satışlarımız eskiye nazaran daha iyi. Bizim kahve satışlarımız üçe katladı. Ekonomide suların durulması alışverişe olumlu yansıyor. Bu bayramda alışverişler eskiye nazaran daha iyi. Son 3-4 gündür hareketlilik yaşanıyor. Arefe günü daha da hızlanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

    Hipermarketlere rağmen bayramlık alışverişi kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını da vurgulayan İlyas Gönen, “Son yıllarda Kemeraltı Çarşısı’nda öze dönüş başladı. Kemeraltı, son 2 bayramdır özlenen günlerine dönmeye başladı. Bunun ivme kazanarak devam etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Gönen, vatandaşları da aldıkları ürünler konusunda uyardı: “Aldığınız bütün gıda maddelerinin kaliteli olmasına ve aldığınız yerlere dikkat edin. Ucuz etin suyu yavan olur. Seçici olun.”

    İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ise bayram tatilinin uzun olmasının esnafa olumsuz yansıdığını ileri sürerek, “Herkes tatile gitti, alışveriş yapan yok. Bayramda sadece turizm sektörü canlandı. Çarşı-pazar durgun.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.