Tarihi Galata Meydanı Çay Bahçesi Oldu

Tarihi Galata Meydanı Çay Bahçesi Oldu

Beyoğlu’ndaki tarihi Galata Kulesi’nin işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Beltur’a verilince, meydandaki bankların yerini masa ve sandalyeler aldı. Para verip çay içmek istemeyen yerli ve yabancı turistler banklar olmadığı...

Beyoğlu’ndaki tarihi Galata Kulesi’nin işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Beltur’a verilince, meydandaki bankların yerini masa ve sandalyeler aldı. Para verip çay içmek istemeyen yerli ve yabancı turistler banklar olmadığı için yerlere oturuyor. Esnaf tepkili ancak zabıtanın dükkanlarına gelip ceza keseceği korkusuyla konuşmaktan çekiniyor.

Yaklaşık 1500 yıllık geçmişi olan tarihi Galata Kulesi, İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği mekanların başında geliyor. Galata’ya yolu düşenler bu günlerde meydana konulmuş plastik masa ve sandalyelerle karşılaşıyor. Kulenin işletmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketine Beltur’a verilince meydan ticari işletmeye açıldı. Banklar sökülüp plastik masalı çay bahçesine dönen tarihi meydan görenlerin tepkisini çekti. Tarihi kule etrafındaki işletme sahipleri duruma tepkili ancak belediyenin baskısından korktukları için konuşamadıklarını söylüyor.

Orada esnaflık yapan Veli Zafer, vatandaşa açık olan bir yer. Belediye her tarafı satıyor ne yapalım ki? Yapacak bir şey yok. Bankları kaldırdılar, sandalyeler dışında oturacak bir yer yok. Mecbur orada oturacak başka gidecek bir yer yok. Bunları buraya koyalı bir hafta oldu. Daha önce burası halka açık bir yerdi. Orada her oturan çay parasını verecek. Belediye buraları peşkeş çekiyor. Belediye gelip dükkanları mühürleyecek diye esnaf konuşmaktan korkuyor. Kimse onlara hesap soramıyor ki. Kadıyı kime şikayet edeceğiz?” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.