Tansiyon yükseliyor

Tansiyon yükseliyor

Konyaspor’un, Adanaspor beraberliğiyle umutlarını sürdürdüğü Bank Asya 1. ligde play-off yarışı iyice kızıştı. Ligde ilk 6 içerisine girmeyi amaçlayan takımları Giresunspor tehdit etmeye başladı

Ligde 31. haftayı iç sahada Adanaspor maçıyla geçiren Konyaspor, iki topun direkten döndüğü karşılaşmada 1 puana razı oldu ve 4. sıradaki yerini korudu. Adanaspor maçından sonra izin verilmeyen futbolcular, Samsunspor maçı hazırlıklarına başladılar. Pazar günü yapılan antrenmanda, Adanaspor maçında forma giyen oyuncular koşu, masaj ve sauna yaparken, oynamayan futbolcular ise sahada çalıştılar. Yeşil-beyazlı futbolcular, Pazar günü deplasmanda Samsunspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarını da dün yaptıkları çift antrenmanla sürdürdüler. Kartallar, öğleyin 11.00 ve akşam da saat 18.00’de yaptıkları antrenmanlarla start verdiler. Samsunu deplasmanından da puanla dönerek play-off yarışını sürdürmeyi amaçlayan Konyaspor’da, bu maç öncesi önemli bir eksik yok.. Bugün kondisyon ve teknik-taktik, yarından sonrada taktik ağırlıklı çalışmalar yapacak olan temsilcimizde Samsun yolculuğu büyük bir olasılıkla Cuma günü başlayacak.

LİGDE ZOR HAFTALARA GİRİLDİ
Bank Asya 1. ligde, lider Karabükspor, geçtiğimiz hafta süper lige çıkmayı matematiksel olarak çıkmayı garantilemesinin ardından, bu hafta da iç sahada lig sonuncusu Kocaelispor’u tek golle geçerek puanlarını 71’e yükselterek şampiyonluğunu da ilan etti. Bucaspor ikincilik için en avantajlı takım olurken, 55 puanlı Adanaspor, 51 puanlı Konyaspor ve 50’şer puanlı Karşıyaka ve Altay play-off için oldukça şanslı takımlar olarak dikkat çekmekte.. Bu takımları zorlayan tek ekip ise, bu hafta Erciyes deplasmanından 1 puanla dönen ve 45 puana sahip olan Giresunspor.
Bank Asya 1. ligde, son 3 hafta da dipte de heyecan dorukta.. 14 puanlı Kocaelispor’un küme düşmesinin ardından 6 takım daha ligde kalmak için mücadele etmekte. Bu takımlar: 32 puanlı Çanakkale, 33 puanlı Mersin İdmanyurdu, 34 puanlı Hacettepe, 35 puanlı Çaykur Rizespor, 37 puanlı Samsunspor ve 38 puanlı Kayseri Erciyesspor..
Ligde 31. hafta sonunda lider Karabükspor  en az yenilgi (2), en çok galibiyet (21), en çok gol atan (61), ene az gol yiyen (22) ve en çok puan toplayan (71) takım olurken, lig sonuncusu Kocaelispor ise en az gol atan (21), en çok gol yiyen (58) takım unvanını elinde bulunduruyor. Kocaelispor 2 kez kazanırken, 21 kez yenildi ve  Erciyesspor ile 11 kez berabere kalarak en çok beraberlik alan takım oldu. 
TARAFTARLAR UMUTLU
Konyasporlu taraftarlar, Adanaspor beraberliğine rağmen, Konyaspor’un play-off’a kalacağına inandıklarını, bu inançlarından da hiçbir şey kaybetmediklerini söylediler. Takımın Adanaspor maçında önemli bir avantajı kaçırdığını söyleyen taraftarlar, “Öyle de olsa böyle de olsa bu takım bizim takımımız. Sonuna kadar destek vereceğiz. Adanaspor beraberliğine elbette üzüldük, ama futbolda böyle şeyler oluyor. Biz hem Ziya Doğan’a hem de oyuncularımıza güveniyoruz. Özellikle de Samsun deplasmanından iyi bir sonuçla döneceklerini umuyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.