Tanıtım Grupları Yurtdışında Ortak Hareket Edecek

Tanıtım Grupları Yurtdışında Ortak Hareket Edecek

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, bünyelerine bağlı olarak kurulan 3 ayrı tanıtım grubunun özellikle yurt dışı faaliyetlerinde ortak hareket etmesi yönünde kara aldıklarını söyl.

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, bünyelerine bağlı olarak kurulan 3 ayrı tanıtım grubunun özellikle yurt dışı faaliyetlerinde ortak hareket etmesi yönünde kara aldıklarını söyledi. Batallı, bu grupların ihracat hedefinin yakalanması ve yeni pazarlar oluşturulması noktasında önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kurul toplantısında konuşan Batallı, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Grubu, Meyve Tanıtım Grubu, Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Gurubu’nun birçok projede ortak çalışmalar yürüterek daha etkin faaliyetlere imza atacağının altını çizdi. Bu grupların sadece sektörlerin gelişimine ve yurt dışı pazarların arttırılmasına değil, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkıları olacağına dikkat çeken Batallı, "Diğer taraftan yeni pazarlar ve yeni markaların da doğmasını sağlayacaktır. Tanıtım ve bilinirlik oranının arttırılması gerek sektörümüz gerekse ülkemiz için çok önemlidir. Son dönemlerde Türk mallarına yönelik talebin artmasında ve sektörümüzle ilgili ihracatımızın artmasında şüphesiz kurulumuzun izlediği, TİM ve Ekonomi Bakanlığımızın desteklediği projelerimizin başarısıdır. Tanıtım gurupları ve sektör kurulları ülke ihracatının geliştirilmesi açısından önemli rol oynamaktadır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.