Talafer’i Terk Eden Göçmenlere Türkmen Doktorlar Birliği’nden Yardım

Talafer’i Terk Eden Göçmenlere Türkmen Doktorlar Birliği’nden Yardım

Türkmen Doktorlar Birliği'den bir grup doktor, IŞİD'in saldırdığı Talafer’i terk eden göçmenlerin oluşturduğu Yahyava kampındaki hastaları muayene etmek için bölgeyi ziyaret etti. Türkmen Doktorlar Birliği'ndeki uzman cerrahi, kadın ve...

Türkmen Doktorlar Birliği'den bir grup doktor, IŞİD'in saldırdığı Talafer’i terk eden göçmenlerin oluşturduğu Yahyava kampındaki hastaları muayene etmek için bölgeyi ziyaret etti.

Türkmen Doktorlar Birliği'ndeki uzman cerrahi, kadın ve çocuk doktorlarından oluşan 8 doktor Talafer'den evlerini terk eden göçmenlerin oluşturduğu kampı ziyaret etti. Ayrıca tıbbi yardımların da ulaştırıldığı kampa ilaçların Kerkük İl Meclis üyesi Ali Mehdi yardımları ile götürüldüğü vurgulandı. Muayenelerin sonunda ise göçmenlerin sağlıklı banyo yapacak yerlerinin olmaması ve temiz tuvaletlerin bulunmaması nedeniyle özellikle cilt rahatsızlıklarına yakalandığı belirtildi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Mehdi, göçmen Türkmenlere hükümetin ilgi göstermemesinden ve yardımda bulunmamasından yakındı. Türkmen halkından ve Türkmen Doktorlar Birliği’nden oluşan gruba ise yardımlarından dolayı teşekkür etti: “Allah razı olsun. Her zaman bu çadır kentte bulunan Türkmenlere destek oldular.”

Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı Dr. Hamza Beyatlı da hastaları tedavi etmek amacıyla cerrahların, kadın ve kulak-burun-boğaz doktorlarının aralarında bulunduğu 8 uzman doktor ile geldiklerini söyledi. Beyatlı, Yahyava kampında yaşanan trajediye değindi. Göçmenlerden bazılarının hastalıklarının artık kronikleştiğini, bazılarında da kalp rahatsızlıklarının baş gösterdiğini ifade etti.

Kamptaki göçmenlerden Haşim Tarık ise yaşadıkları sıkıntıyı şu cümlelerle dile getirdi: “Bizim en çok saçlarımız dökülüyor. Cilt rahatsızlıklarımız bulunuyor.” Muayenelerden ve verilen ilaçlardan memnuniyetini dile getiren göçmen Tarık, verdikleri destekten dolayı Ali Mehdi’ye ve yardımda bulunanlara teşekkür etti.

IŞİD örgütünün Telafer’i ele geçirmesinin ardından saldırının mağduru Türkmenler, bölgede büyük bir trajedi yaşamıştı. Sayıları 10 bini bulan Türkmenler Ramazan ayında şehri terk etmek zorunda kalmış ve çölün ortasında 50 dereceyi bulan sıcakta yaşamlarını sürdürmeye çalışmışlardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.