Tahin ve pekmez sofralardaki yerini aldı

Tahin ve pekmez sofralardaki yerini aldı

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan pekmez ve tahin içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler nedeniyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri haline geldi

Çok eski dönemlerden bu yana Türk mutfağının baş tacı olan tahin ve pekmez havaların soğumasıyla birlikte kahvaltı sofralarındaki yerini almaya başladı. Havalar soğudukça sofralarımızın vazgeçilmez ikilisi tahin ve pekmez aklımıza daha sık gelir oldu. Faydaları saymakla bitmeyen bu ikili, tek tek de bir arada da sağlıklı beslenmede önemli rollere sahipler. Konya'da 131 yıldır hizmet veren Çöğenoğulları gıda çalışanı Ömer Küçükdemirkesen, “131 yıllık bir kuruluşta çalışmak tabi ki gurur verici bir durum. Bu başarının sırrı şüphesiz müşterilerimize gösterdiğimiz güler yüz ve kaliteli hizmettir. Elimizden geldiğince müşteriye yardımcı olabilmek, daha iyi ürün sunabilmek ve onlara layık bir hizmet sunmak kuruluşumuzun temel prensibidir” dedi.

ENERJİNİN ADRESİ PEKMEZ VE TAHİN

Kış aylarının gelmesiyle helva, tahin ve pekmeze olan talebin arttığını söyleyen Küçükdemirkesen, “Kendi ürünümüz olan tahin ve pekmeze talep arttı. Çünkü bu ürünler kış aylarında insanı sıcak tutuyor. Üşümeyi engelliyor. Bunun yanında tahin, hücreleri yenileyerek gençlik kaynağı olmaktan, antidepresan görevine kadar pek çok özelliğe sahipken, pekmez ise enerji sağlaması, kemik gelişimi ve sağlığı, kan yapıcı özellikleri nedeniyle belli başlı unsurlar olarak dikkat çekiyor .Dolayısıyla pekmez hem kolay enerji kaynağı hem de bu kaynaktan vücutta enerji oluşması için kan yapıcı maddeyi içermesi bakımından büyük önem taşıyor” diye konuştu. Tahinin,içeriği nedeniyle en az süt ve et kadar kıymetli bir gıda olduğunu söyleyen Küçükdemirkesen, “Herkesin bildiği gibi tahin susamdan elde ediliyor. Susamın, hücreleri yenileme ve yaraları hızla kapatma özelliği vardır. Susamın bu anlamda bir gençlik kaynağı da olduğu söylenebilir. Susamın sindiriminin ağır olduğuna inanılır ancak tam tersine sağlıklı bir mide ve karaciğer bu bitkiyi kolaylıkla sindirebilir. Susam fiyatının yüksek olması ister istemez fiyatları da etkiledi. Geçen yıllara göre tahin ve pekmez fiyatlarında biraz artış oldu. Ama yinede işlerimiz iyi” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.