Tacikistan'dan Kısa Kısa

Tacikistan'dan Kısa Kısa

RAHMAN'A BM'DEN ÖZEL ÖDÜLTacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Birleşmiş Milletler özel ödülüne layık görüldü. Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, su alanında bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik aldığı...

RAHMAN'A BM'DEN ÖZEL ÖDÜL

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Birleşmiş Milletler özel ödülüne layık görüldü. Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, su alanında bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik aldığı inisiyatif ve değerli önerilerinden dolayı ödüle layık görüldü. Rahman'ın ödülü, BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda takdim edildi.

DGÖ GENEL SEKRETERİ TACİKİSTAN'I ZİYARET EDECEK

Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) Genel Sekreteri Kunio Mikuriya, Tacikistan'a ilk ziyaretini gerçekleştirecek. 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Tacikistan'da resmi temaslarda bulunacak olan DGÖ Genel Sekreteri, Uluslararası Duşanbe Havalimanı ve Afganistan sınırındaki gümrük kapılarında incelemelerde bulunacak. Tacikistan'da üst düzey yetkililer ile görüşecek olan Kunio Mikuriya, Dünya Gümrük Örgütü ile Tacikistan arasındaki işbirliğini ve Tacikistan gümrük servisine teknik ve mali yardımlarda bulunulmasına yönelik konuları değerlendirecek.

ALİYEV TACİKİSTAN'I ZİYARET EDECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 16-17 Ekim günlerinde Tacikistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. İlham Aliyev temasları kapsamında Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya gelecek. Taraflar ikili ilişkileri değerlendirecek ve bir dizi işbirliği anlaşmalarını imzalayacak. Ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin üst düzeye çıkarılması için 10 işbirliği anlaşma taslağının hazırlandığı belirtildi.

RAHMAN AVRASYA EKONOMİK TOPLULUĞU'NUN SON ZİRVESİNE KATILACAK

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, 10 Ekim'de Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenecek Avrasya Ekonomik Topluluğu'nun son zirvesine katılacak. Ayrıca, Minsk şehrinde Bağımsız Devletler Topluluğu'na üye ülke Liderler Zirvesi de yapılacak. Avrasya Ekonomik Topluluğu, Ocak 2015'den itibaren görevini sonlandıracak ve bu örgütün yerine Avrasya Ekonomik Birliği örgütü faaliyetlerine başlayacak. Avrasya Ekonomik Topluluğu, bazı eski Sovyetler Birliği ülkelerinin katılımıyla Gümrük Birliği ve ortak ekonomik bölge kurmak amacıyla kurulmuştu. Şimdi Rusya, Belarus ve Kazakistan'ın katılımıyla Avrasya Ekonomik Birliği kuruldu .

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.