Tac Mahal’i Konyalı ustalar yaptı

Tac Mahal’i Konyalı ustalar yaptı

Hindistanın eski bir Türk memleketi olduğunu anlatan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, buradaki Türklerin bir kısmının Konyadan gittiğini belirterek, Taç Mahalin malzeme ve ustalarının da Konyadan gittiğini söyledi



Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin bu haftaki konuğu gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak oldu. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 2010 yılının üçüncü etkinliğinde gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak’ı ağırladı. Alaeddin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansın ana başlığını “Türkiye Nereye Gidiyor?” konusu oluşturdu. TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durdu’nun organize ettiği programa Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, BBP İl Başkanı Hüseyin Arı ve çok sayıda akademisyen, gazeteci ve yazar topluluğu katıldı.
YILDA BİN ETKİNLİK YAPMAYAN STK ZARARDADIR
Bu tür etkinliklerin aslında camilerde yapılması gerektiğini ifade eden Abdurrahman Dilipak, camilerin sadece mescit görevi görmemesi gerektiğini, hak ve sorumluluklarımızın konuşulduğu mekânlar da olması gerektiğinin altını çizdi. Günümüzde imamların dinin gardiyanları gibi vazifelendirilmek istendiğini belirten Dilipak, dernek veya vakıfların yılda en az bin etkinlik yapmadıkları sürece zararda olduklarını ifade etti. Günde en az bir gazete, haftada en az bir dergi, ayda en az bir kitap okunması gerektiğini söyleyen Dilipak, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek: “Aile fertleri en az üç derneğe üye olmalıdır.” dedi. İman ettik diyenlerin namaz kılma oranlarının yüzde yirmi olduğunu söyleyen Abdurrahman Dilipak, “Sadece baş örtmeyle, sadece sakal bırakmayla cennete girilmez.” dedi. Dünya haritasının ABD ve İngiltere’yi üstün göstermek için ters bir şekilde yapılarak büyük bir toplumsal mühendislik çalışması sergilendiğini belirten Dilipak, “Ortadoğu kavramı bile İngiltere’ye göre icat edilmiş bir kavramdır” dedi. Anadolu’nun gerek coğrafi, gerek politik gerekse stratejik açıdan dünyanın en önemli toprak parçası olduğunu belirten Dilipak, “Bu topraklar aslında kutsaldır. Hz. Adem’in ömrünün büyük kısmı Urfa bölgesinde geçmiştir. Arz-ı Mev’ud denilen bölgeler aslında muvahhitlere vaat edilmiştir. Dünyanın en radikal sularının olduğu yer Türkiye’dir. Ama ne acıdır ki balık ithal eden bir durumda bırakılmışız. Rusya ve Sibirya’daki maden çeşitliliği bile Türkiye’den azdır. Boraks madeni dünyada sadece Türkiye’de vardır. Sadece boraks madeni bile Türkiye’yi Suudi Arabistan’dan bile zengin yapabilir. Mazı dağının altında fosfat rezervi vardır. Ama bu fosfatı çıkar(a)madığımız için ithal ediyoruz. Dünyada yaşayıp da Türkiye’de yaşamayacak hiçbir canlı türü yoktur. Bu ülkede hem hurma hem çay yetişir; hem deve hem de penguen yaşayabilir.” dedi.
HİNDİSTAN’DAKİ TÜRKLERİN BİR KISMI KONYA’DAN GİTTİ
Asya kıtasının yarısının Rusya olduğunu belirten Dilipak şöyle devam etti. “Hindistan eski bir Türk memleketidir. Buradaki Türklerin bir kısmı aslında Konya’dan gitmiştir. Tac Mahal’in malzemeleri ve ustaları Konya’dan gitmiştir.” “Eski derin devlet tasfiye olurken yeni derin devletin oluşması ahlaksızlıktır” diyen Abdurrahman Dilipak, “Bir kavme olan düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin, ayetini hatırdan çıkarmamız gerekir. Şeytana lanet okumaktan, Peygambere salâvat okumaya fırsat bulamıyoruz. Tarihin kavşak noktalarından birini dönmüş bulunuyoruz. Bu ülke bütün İslam dünyasını ayağa kaldıracak yegâne ülkedir. İslam dünyası her konuda Türkiye’yi model alıyor. ABD bunu gördü ve başına bela olmaması için Türkiye’ye stratejik ortaklık teklif ediyor. ABD ve Avrupa korkusundan bize muhtaçtır. Türkiye’yi kaybedenlerin başarılı olma şansı yok. AB’ye girmezsek AB’nin de yaşama olasılığı azdır. Bizimkilerin ise parası arttığı kadar Müslümanlığı artmıyor.” dedi. “Rusya da Türkiye’yi kaybetmek istemiyor; Başbakan’a suikast ihbarlarının bir kısmını Rusya yapmıştır.” diyen Dilipak, şöyle devam etti: “Ergenekoncular ABD’nin eski sarışın metresleridir. ABD artık başı örtülü esmer metresler istiyor. Paranız dininizden çoksa paranız dininizi yönetir. Bizim camiada karı meselesi sermayeyi mahvedecek. Bizim insanlarımız iffet konusunda sınavı kazanamadı. Parayı harcamak kazanmaktan zordur. Esnafın üçte ikisi batmaya mahkûm; kalite standardı olmayanlar ve ortaklaşmaya yanaşmayanların batması muhakkaktır.”   
Program sonunda TYB Konya Şube Başkanı Bekir Şahin, Abdurrahman Dilipak’a bir ebru tablosu hediye etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da yazar Dilipak’a Müdürlüğün 2009 yılında yayınladığı kitapları hediye etti.         
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.