Tabipler Odası'ndan Devlet Hastanesinin Otel Yapılmak İstenmesine Tepki

Tabipler Odası'ndan Devlet Hastanesinin Otel Yapılmak İstenmesine Tepki

Bursa Tabip Odası, Bursa Devlet Hastanesi'nin Yıldırım Otosansit’e bölgesine taşınarak, mevcut hastane binasının turistik tesis yapılmak istenmesine karşı çıktı.Hastane önünde ‘Hastanemize dokunma’ yazılı pankart önünde basın açıklaması...

Bursa Tabip Odası, Bursa Devlet Hastanesi'nin Yıldırım Otosansit’e bölgesine taşınarak, mevcut hastane binasının turistik tesis yapılmak istenmesine karşı çıktı.

Hastane önünde ‘Hastanemize dokunma’ yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından 150 yıllık kentin en eski hastanesinin, trafik sıkışıklığı ve ulaşım zorluğu gerekçesi ile Otosansit’e taşınmak istendiğini hatırlattı. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü anlatan Aydın, 1868 yılında yapılan Gureba Hastanesi'nin ihtiyacı karşılamaması nedeniyle 1952 yılında açılan hastanenin yapımında vatandaşların da katkılarından dolayı ‘Memleket Hastanesi’ olarak anıldığını bildirdi.

OTOSANSİT’E GİDEN 8 ŞERİTLİ YOLMU VAR?

Yılda bir buçuk milyon insana poliklinik hizmetinin verildiği ve yaklaşık 25 bin ameliyatın yapıldığı hastanenin kapatılarak otel yapılmasına karşı çıkan Ertuğrul Aydın, “850 bin nüfuslu Osmangazi’de başka kamu hastanesi yoktur. Osmangazi ilçesinden bir kişinin Yıldırım’da ki Otosansit’e yapılacak hastaneye ulaşımı çok zor. Yıldırım’da trafik içler acısıdır. Otosansit’e giden 8 şeritli yol mu vardır? Bursarayla da ulaşımın rahat olduğunu mu sanıyorsunuz. Hastalar hele ki aciller Bursaray ile nasıl hastaneye gidecektir?” şeklinde sordu.

Yolların parsellenerek otopark yapıldığı için daraldığını anlatan Aydın, “Caddelerde, sokak aralarında otopark yapılmadık alan bırakmadınız. Trafiği rahatlatacaksanız, hastane çevresinde ki yollarda bulunan otoparkları kaldırın, uygun otopark alanları oluşturun. DOSAB’da şehrin merkezi sayılabilecek bir alana, halk sağlığına zararı kanıtlanmış olan kömürlü termik santral yapılmasına onay verirken, dünyanın büyükşehirlerini örnek gösterdiniz. Avrupa’nın tüm şehirlerinde şehir merkezlerinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği kamu hastaneleri varken, Bursa’da kamu hastanelerinin şehir dışına, termik santrallerin ise şehir merkezine taşınmasını anlamamız mümkün değildir.” diye konuştu.

Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, ayrıca Bursa’da Nilüfer ve Yıldırım ilçelerine birer kamu hastanesi yapılması çağrısında bulundu.

Vatandaşlar ise Devlet Hastanesi'nin kapatılarak Otosansit’e taşınmasına karşı çıkarak, “Biz özellikle Osmangazi’de oturanlar olarak acil hastamız ve diğer hastalarımız olunca buraya geliyoruz. Otosansit’e nasıl gideceğiz. Kesinlikle buna karşıyız.” şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.