Tabi afetlere müdahale öğrenilmelidir

Tabi afetlere müdahale öğrenilmelidir

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'nin talebi üzerine Selçuklu Belediyesinden de katılımların olduğu, Konya Valiliği tarafından verilen arama kurtarma eğitiminin son gününde 40 adet kursiyere sertifikaları verildi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'nin talebi üzerine Selçuklu Belediyesinden de katılımların olduğu, Konya Valiliği tarafından verilen arama kurtarma eğitiminin son gününde 40 adet kursiyere sertifikaları verildi. İl Özel İdare binasında gerçekleştirilen programa, İl Afet Müdürü Yıldız Tosun, Şube müdürleri, çok sayıda emekli astsubay ve kursiyerler katıldı.

Muhtemel tabi afetlere müdahale edilmesi, büyük bir eksikliğin giderilmesi anlamında güzel bir örnek teşkil eden programda konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya İl Başkanı Tayyar Yıldırım, “Üyelerimizin talebi üzerine arama kurtarma eğitimi verilmesi hususundaki yazımız Konya Valiliğine gönderilmişti. Yazımıza Valilik tarafından olumlu cevap verildi. Konya'da 2003 yılındaki Zümrüt apartmanı faciası, genel anlamda 1999, 17 Ağustos depremi, 301 vatandaşımızın vefat ettiği Soma kömür ocağı faciası ve henüz tazeliğini koruyan Ermenek kömür faciası hafızalarımızdaki sıcaklığını korumaya devam etmektedir” diye konuştu.

CANLAR KAYBOLUP ACILAR YAŞANIYOR

Ülkemizde bu gibi olaylara sıkça rastlandığını belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizde hiç istemesek de Maalesef bu tür tabi afetler ve ihmalden doğan kazalar sonucunda özellikle çoğu zaman da geç müdahale, yanlış müdahale veya hatalı kurtarma çalışmaları sonucunda canlar kaybolmakta ve bu nedenle acılar yaşanmaktadır. İşte bu tür nedenlerle bir sivil toplum kuruluşu olan ve 2847 sayılı özel bir kanunla kurulmuş ve kamu yararına faaliyet gösteren, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak böyle bir faaliyetin içine girmek istedik. Eğitime katılan arkadaşlarımız bugün sertifikalarını alıyor. Bu eğitim sonucunda. Gönül hiç arzu etmez ama böyle bir olay vuku bulduğunda milletimizin emrinde olmak için hazır bekliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan başta Konya Valiliğimize, İL Özel İdare Müdürlüğüne özellikle hocamız Süleyman Uslu bey'e ve ekibine, Selçuklu Belediye Başkanımıza ve personellerine, eğitime katılan TEMAD üyelerimiz ve Selçuklu Belediye personellerine duyarlı tavırları için teşekkür eder hepsine saygılar sunarız” dedi. Program, katılımcılara verilen sertifikalar sonrasında son buldu

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.