"Tabana MHP ile ittifakı iyi anlatın"

"Tabana MHP ile ittifakı iyi anlatın"

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin vekilleri ile bir araya geldi. AKP-MHP ittifakına ilişkin konuşan Erdoğan, "Yapılacak ittifak AK Parti tabanına iyi anlatılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yapılacak ittifaka ilişkin olarak açıklama yaptı. Erdoğan, AKP'li milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi'nden kahvaltılı toplantı yaptı.

TABANA İYİ ANLATILMALI

Erdoğan burada milletvekillerine yaptığı açıklamada, "MHP ile yapılacak ittifakı milli mutabakat olarak görüyoruz. Yapılacak ittifak AK Parti tabanına iyi anlatılmalı" ifadelerini kullandı. AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise kahvaltının ardında yaptığı açıklamada dün gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli görüşme için "Büyük milli mutabakat" ifadesini kullanan Ünal, AKP ve MHP'den 3'er kişilik komisyon kurulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 21 ilden 54 milletvekili ile bir araya geldiği toplantının ardından konuşan Ünal şunları söyledi:

Milletvekillerimiz düşüncelerini paylaştılar. 24 milletvekilimiz söz istedi ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda 13 milletvekilimiz konuşabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantıda söz hakları baki olmak üzere az önce toplantımızı bitirdik.

 

 

"AK Parti- MHP'den 3'er kişilik komisyon kurulması düşünülmektedir"

Önümüzdeki süreçte oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalıştırılacaktır. AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir.

Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Biz milletimiz ne diyor ona bakarak, Türkiye'nin bekasını sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük milli mutabakatın içinde olacak bütün milli ve yerli unsurlara kapımız açıktır. Millet de kimin ne yaptığını, ne dediğini açık bir şekilde görmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.