Suudi Kral: Arap Ve İslam Ümmetinin Yaşadığı Anlaşmazlıklar Giderilmeli

Suudi Kral: Arap Ve İslam Ümmetinin Yaşadığı Anlaşmazlıklar Giderilmeli

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, Kral Abdullah bin Abdülaziz'in geçtiğimiz pazar günü Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) liderleriyle yaptığı görüşmesi hakkında bilgi verildi. Açıklamada Kral Abdullah,...

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, Kral Abdullah bin Abdülaziz'in geçtiğimiz pazar günü Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) liderleriyle yaptığı görüşmesi hakkında bilgi verildi. Açıklamada Kral Abdullah, "Bu anlaşmada Arap ve İslam ümmetinin karşı karşıya kaldığı zorluklar karşısında birlik, uyum ve anlaşmazlıkları bertaraf etmek için kapsamlı bir çerçeve koymaya gayret gösterdik." dedi.

Yazılı açıklamada Kral Abdullah, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan anlaşmanın içeriği ile ilgili şunları söyledi: "Bize ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt ve Katarlı kardeşlerimize 16 Kasım 2014 pazar günü Riyad'da vardığımız 'Riyad tamamlayıcı anlaşmasını' ihsan ettiği için Allah'a hamdolsun. Bu anlaşmada kardeşlerimle birlikte anlaşmazlık sebeplerinin ortadan kaldırılmasını istedik. Sadece KİK ülke halklarının değil, tüm Arap ve İslam ümmetinin çıkarları için ortak çalışma sürecini hızlandıracak yeni bir sayfanın başlangıcı olmasını arzu ettik. Bu yüce çıkarlara ulaşmak için basın yayın organlarının desteğine ihtiyaç vardır."

"MISIR'IN YANINDAYIZ"

Suudi Kralı, Mısır'ın yanında olduklarını ise şu sözlerle ifade etti: "Bu bağlamda, kardeş Mısır Cumhuriyeti'nin oynadığı önemli role bağlı olarak, bu anlaşmada onun yanında olduğumuzu vurguladık. Kardeşler arasındaki birliği ve uzlaşmayı sağlayan yeni bir dönemin başlamasına gayret ettik."

Ayrıca Kral Abdullah Mısır'a da çağrıda bulundu: "Buradan Arap dayanışma yolunda atılan adımın başarıya ulaşması için Mısır halkına ve yönetimine bizimle birlikte gayret etmesi çağrısını yapıyorum."

Kral Abdullah sebebi her ne olursa olsun ihtilafları bitirmek ve yakınlaşmayı sağlamak için söz konusu ülkelerdeki basın yayın organları, kanaat ve düşünce önderlerinin gayret edeceklerine emin olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Kralı geçtiğimiz pazar günü başkent Riyad'da Kuveyt Emiri Şeyh Subah Al-Ahmad Al-Cabir Al-Subah, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Başbakan, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al-Maktum, Abu dabi Veliahdı Şeyh Muhammed bin Zayid Al-Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Halife Al-Sani, Bahreyn Kralı Şeyh Hamad bin İsa Al-Halife ile bir araya gelmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.