Suudi Arabistan’a kasap götürülecek

Suudi Arabistan’a kasap götürülecek

Konya’nın emektar kasaplarından Burhan Nokta, yaptıkları organizasyon kapsamında, her yıl olduğu gibi 2010 Hac sezonunda da Suudi Arabistan’a kurban projesi ile ilgili olarak Konya’dan 120 kişilik kasap, kasap yardımcısı ve geçici işçi g

Proje kapsamında iki imtihanın düzenleneceğini kaydeden Burhan Nokta, ilk imtihanın Konya’da yapılacağını, ikinci imtihanın ise Suudi Arabistan’dan gelecek olan mezbaha yetkilileri tarafından İstanbul’da gerçekleştirileceğini kaydetti. Kasaplardan öncelikle ‘Kasaplık Belgesi’ isteneceğini açıklayan Nokta, şu bilgileri verdi: “Kasapların, 1955-1989 doğumlu olmaları ve  55 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir. Mezbaha işçileri için 1960-1989 doğumlu olmaları ve 50 yaşı geçmemiş olmaları gerekmektedir. Mezbahada çalışmayacak işçiler ise 1950-1989 doğumlu, 60 yaşını geçmemiş olması gereklidir. Bir yıl geçerli pasaport ile Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete ‘Hac Komisyonlarınca’ belirtilen belgeler istenmektedir. Bu şartlara hasıl olan hemşerilerimiz vereceğimiz şu telefon numaraları ile bizlere kolayca ulaşabilirler: 332 236 09 24 / 0554 459 17 54.”

1983 yılından bu yana Suudi Arabistan’a Türkiye’den kasap götürüldüğünü hatırlatan Burhan Nokta, göreve talip olanların bu vesileyle kutsal topraklara gitme ve hac farizasını yerine getirme imkanı da bulabileceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum