Suudi Arabistan Ve Afganistan’a Mesir Macunu İhraç Edilecek

Suudi Arabistan Ve Afganistan’a Mesir Macunu İhraç Edilecek

Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Rusya, Avusturya, Almanya ve İngiltere’den sonra Suudi Arabistan ve Afganistan’a da mesir macunu ihraç edecek.

Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Rusya, Avusturya, Almanya ve İngiltere’den sonra Suudi Arabistan ve Afganistan’a da mesir macunu ihraç edecek. Vali Abdurrahman Savaş, Dernek Başkanı Ufuk Tanık’ı ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Tanık, ticari şartlar oluştuktan sonra bu ülkelere ihracat yapacaklarını bildirdi.

Uluslararası Mesir Festivali’nin bu sene 474.’sünü kutlayacaklarını kaydeden Tanık, “Önümüzdeki aylarda toplantılara başlayacağız. Bu sene geçen yıla göre eksiklikleri tamamlayıp çok daha iyi bir festival yapacağız. Son yıllarda mesire verilen destek çok önemli. Eskiden sadece dernek tarafından yapılıyordu, şu anda bütün Manisa’nın sahiplendiği bir festival oldu. Bu tabii ki tanıtıma ve mesire olan ilginin artmasına neden oluyor.” dedi. Almanya, Avusturya ve İngiltere’nin ardından geçen yıl da Rusya’ya ihracat yapmaya başladıklarını hatırlatarak, “Dernek olarak, gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ticari şartlar oluştuğunda ihracatımızı yapıyoruz. Bu ülkelere ihracat yapmamız, mesir macununu tanıtma adına güzel bir gelişme oluyor. Ortadoğu ve yakın Balkanlar’dan çok büyük talep var. Baharatı seven ülkelerin, mesir macununa çok büyük ilgisi var. Şu anda görüştüğümüz ülkeler var, bu ülkelere de ihracat gerçekleştirmek için görüşmelerimiz sürüyor.” diye konuştu.

Mesir Festivali’nin UNESCO’ya girmesinin önümüzdeki yıllarda çok büyük katkısı olacağına değinen Ufuk Tanık, “Bu sene UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası’na girmemiz, bize kesinlikle maddi ve manevi katkı sağlayacaktır. Şu anda Suudi Arabistan ve Afganistan ile görüşüyoruz. Ticari şartlar oluşunca ihracata başlayacağız. Biz dernek olarak 12 ay boyunca üretim yapıyoruz. Geleneğe en uygun mesir macununu biz üretiyoruz.” dedi.

Coğrafi işaret almak için başvurduklarını da söyleyen Dernek Başkanı Tanık, “Coğrafi işareti alırsak, diğer mesir macunu üretenleri kontrol etme hakkına sahip oluyoruz. Mesirin hakettiği şekilde tüketicilere ulaşmasını sağlamak bizim görevimiz. Coğrafi işareti aldıktan sonra içeriği yönüyle mesir macunu üretilen her yeri denetleyebileceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.