Susurluk Şeker Fabrikası Yeniden Açıldı

Susurluk Şeker Fabrikası Yeniden Açıldı

Karacabey çiftçisini yakından ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası 3 yıl aradan sonra yeniden faaliyete başladı. Törenle açılan fabrikanın pancar alımına başladığını söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, alım...

Karacabey çiftçisini yakından ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası 3 yıl aradan sonra yeniden faaliyete başladı. Törenle açılan fabrikanın pancar alımına başladığını söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, alım fiyatlarının afetlerden zarar gören çiftçiye ilaç olması için geçmiş yılların üzerinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

1955 yılından bu yana ülke ekonomisine katma değer sağlayan Susurluk Şeker Fabrikası, bölgesinde yeterli miktarda pancar ekilmediği için bir süredir üretime ara vermek zorunda kalmıştı. 3 yıl aradan sonra 28 bin 620 dekar pancar ekiminin ardından 8 Ekim Çarşamba günü yapılan törenle 2014 – 2015 yılı pancar alımına başladı. Pancar alım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Fabrika Müdürü Mehmet Reşit Karataş’ın açış konuşmasının ardından pancar getiren çiftçilere hediyeler verildi.

Dualarla kurdele kesilerek açılış yapılarak kurban kesilen fabrikaya ilk pancar alımı kabul edildi. Susurluk Şeker Fabrikasına ilk pancar getiren Karacabeyli üretici Suat Uzer’e ödülünü Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, ikinci sırada getiren üretici Hüseyin Deviren’e ödülünü Susurluk Cumhuriyet Savcısı Nurullah Zülküf Algül, üçüncü sırada getiren üretici Mehmet Çankaya’ya ödülünü Karacabey Ziraat Odası Başkanı ve Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifleri Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yine aynı zamanda ürün teslim eden Murat Aydemir’e ödülünü Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Avni Susurluk takdim etti.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı ve Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, "Hava şartlarına bağlı olarak Türkiye genelinde pancar polar derecesinin düşük olması, pancar fiyatının düşmesine sebep olmakta dolayısıyla da çiftçilerimiz büyük bir mağduriyete uğramaktadır. Domateste olduğu gibi pancarda da hayal kırıklığı yaşamamak için taban fiyatının, bu afetlerden dolayı geçmiş yılların üzerinde açıklanarak mağduriyetin giderilmesi, aksi halde çiftçi para kazanamayacağı için geçmiş yıllarda olduğu gibi pancar ekiminden vazgeçebilir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.