Suruç'a 2 Havan Topu Mermisi Düştü

Suruç'a 2 Havan Topu Mermisi Düştü

Suriye'de IŞİD ve PKK/PYD arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Suruç'a 2 havan topu mermisi düştü. Suriye'nin Kobani kenti çevresinde IŞİD ile PKK/PYD arasında yaşanan savaş tüm şiddeti ile devam ederken, Suriye tarafından atılan...

Suriye'de IŞİD ve PKK/PYD arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Suruç'a 2 havan topu mermisi düştü.

Suriye'nin Kobani kenti çevresinde IŞİD ile PKK/PYD arasında yaşanan savaş tüm şiddeti ile devam ederken, Suriye tarafından atılan 2 havan topu mermisi Mürşitpınar sınırının sıfır noktasında bulunan boş araziye düştü. Bu sırada Suruç-Kobani sınırında eylem yapmak için toplanan kalabalık sağa sola kaçışmaya başlarken, asker ve polis bölgede adeta alarm durumuna geçti. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, 'Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay açıklamasında, "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 1.400 metre Türkiye tarafına, Mertismail Köyü'nün 950 metre kadar kuzeyinde yol kenarında boş araziye düşmüştür. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.