Suriyeliler, üretime büyük katkı sağlıyor

Suriyeliler, üretime büyük katkı sağlıyor

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, mülteci istihdamına yönelik Merhaba Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulundu

img-2468.jpegAnadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, mülteci istihdamına yönelik Merhaba Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulundu.

Mülteci istihdamında kontrol ve denetimin önemine dikkat çeken Başkan Sinacı, “Mültecilerin istihdamı şehir sanayimiz için çok önemli. Üretim ve ihracatın devam etmesi, artması için istihdam olmazsa olmaz. Mülteciler de Türkiye üretimine büyük katkı sağlıyor. Tabii burada önemli olan hususlar var. Kesinlikle kayıtsız istihdama karşıyız. Mülteci istihdamı profesyonel bir sistem dahilinde yürütülmeli. Herkes devlet kontrolü altında olmalı. Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) malum olduğunuz üzere mülteci yasaları çok sert. Bizim de disiplinle yürütmemiz gerekiyor. Kontrollü ve bizim şartlarımızda çalışılmalı. Türkiye olarak devlet millet el ele bunu daha profesyonel hale getireceğiz” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum