Suriyeli Öğrenciler Yardım Bekliyor

Suriyeli Öğrenciler Yardım Bekliyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimi için hayırseverlerden yardım bekleniyor. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Suriyeli öğrenciler için açılan okulda 400’ü aşkın...

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Suriyeli öğrenciler için açılan okulda 400’ü aşkın öğrencileri olduğunu söyleyen okulun kurucu müdürü Sami Erbeli, Dörtyol Mühendis ve Teknik Elemanlar Derneği'nin büyük fedakarlık göstererek tahsis ettiği binada eğitim hizmeti verdiklerini, bundan dolayı dernek başkanı Ahmet Hıdır ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ettiklerini söyledi. 25 öğretmenle eğitim öğretim faaliyeti verdiklerini fakat maddi noktada çok sıkıntı çektiklerini, öğretmenlere aylık 200 TL vermeyi taahhüt ettiklerini, fakat onu dahi veremediklerini anlatan Erbeli, o yüzden hayırseverlerin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Öğretmenlerin haftanın 4 günü okulda ders verdiklerini, diğer 3 gün ise geçimlerini sağlamak için inşaat işçiliği ve portakal kesme işine gittiklerini ifade eden Erbeli, öğrencilerin de içler acısı durumda olduklarını, uzatılacak bir yardım eli beklediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.