Suriye'den küstah Osmanlı çıkışı

Suriye'den küstah Osmanlı çıkışı

Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Ez Zabi: "Artık Osmanlı İmparatorluğu günlerinde değiliz"

Suriye'den ateşlenen bir havan topu mermisi daha dün Türkiye topraklarına düştü. Hatay'ın Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa beldesinin 2 km güneyindeki bir pamuk tarlasına saat 15.05'te düşen mermi, tarlada o sırada hasat yapılmasına karşın can ve mal kaybına neden olmadı.

TÜRKİYE MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ

Türk topçu birlikleri misliyle karşılık verdi. Panik yaşayan işçiler,  tarladaki şarapnel parçalarını basın mensuplarına gösterdiler. Washington Post gazetesinin Beyrut muhabiri Liz Sly'ın dün Twitter'da aktardığına göre Suriye ordusu, top atışlarına Türkiye'nin karşılık vermeye başlamasının ardından bu atışları daha da artırdı.

"OSMANLI GÜNLERİNDE DEĞİLİZ"

Sly'ın aktardığına göre Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Ez Zabi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Başkan Yardımcısı Faruk El-Şara'nın yönetimi devralmasıyla ilgili önerisine, "Davutoğlu'nun söyledikleri, aleni bir siyasi ve diplomatik gaftır. Artık Osmanlı İmparatorluğu günlerinde değiliz. Türk hükümetine iktidarı, Türk halkı tarafından kabul edilebilir kişilere bırakmasını tavsiye ediyorum" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.