Suriye'deki Savaşta Bir İngiltere Vatandaşı Öldü

Suriye'deki Savaşta Bir İngiltere Vatandaşı Öldü

İngiltere’nin Brighton kentinden savaşmak için Suriye’ye giden 19 yaşındaki İbrahim Kamara’nın Halep yakınlarında öldüğü bildirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, Kamara’nın annesi oğlunun ölüm haberini sosyal medya aracılığıyla...

İngiltere’nin Brighton kentinden savaşmak için Suriye’ye giden 19 yaşındaki İbrahim Kamara’nın Halep yakınlarında öldüğü bildirildi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Kamara’nın annesi oğlunun ölüm haberini sosyal medya aracılığıyla öğrendi. Bir hayır kurumunun yöneticisi olan anne Kamara, “Oğlumun nereye gittiğini öğrendiğimde çok ağladım. Artık onun için dökecek gözyaşım kalmadı. Benim üç oğlum daha var. Onlar için güçlü olmak zorundayım.” dedi.

İbrahim Kamara'nın, üç İngiltere'den 3 arkadaşıyla Şubat ayında Esed rejimine karşı çıkmak için El Nusra Cephesi’ne katıldığı belirtildi. İngiliz militanın, ABD öncülüğündeki hava saldırılar sonucu ölüp ölmediği açıklanmadı. Kamara'nın Suriye ve Irak'taki örgütler için savaşırken ölen ilk İngiltere vatandaşı olduğu öne sürüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.