Suriye Tarafına Geçmek İsteyenler Olay Çıkardı, Geçişler 80 Bine Dayandı

Suriye Tarafına Geçmek İsteyenler Olay Çıkardı, Geçişler 80 Bine Dayandı

Türkiye sınırından Suriye sınırına geçiş yapmak isteyen ancak izin verilmeyen bazı gruplar sınırda güvenlik güçleriyle çatıştı. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan on binlerce Suriyeli...

Türkiye sınırından Suriye sınırına geçiş yapmak isteyen ancak izin verilmeyen bazı gruplar sınırda güvenlik güçleriyle çatıştı.

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan on binlerce Suriyeli Kürt'ün geçişleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırında devam ederken, Mürşitpınar sınırından Kobani sınırına kaçak geçiş yapmak isteyen ancak sınırda görevli askerler tarafından izin verilmeyen yaklaşık bin kişilik bir grup asker ve polisle çatıştı.

Sınırdan kaçak geçişe izin vermediği için sınırda görevli jandarma ve çevik kuvvet ekibine taşlı sopalı saldıran gruba asker ve çevik kuvvet ekibi tomalarla basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale ederek grubu dağıttı. Olaylar devam ediyor.

Öte yandan, Suriye'nin kuzeyin de IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin sayısı 80 bine dayandığı öğrenildi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırının hemen karşısında bulunan Kobani sınırından Türkiye'ye geçiş yapanlar, aç ve susuz olarak sınırı geçiyor. Sınırı geçen Suriyeliler herhangi bir kamp alanı ve çadır kurulmadığı için Suruç sokaklarında camii avlularında ve okul bahçelerinde geceyi geçiriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.