Suriye Sınırında Çatışmalar Devam Ediyor, Yaralananlar Türkiye'ye Getiriliyor

Suriye Sınırında Çatışmalar Devam Ediyor, Yaralananlar Türkiye'ye Getiriliyor

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Akçakale ve Suruç ilçelerinin karşısında meydana gelen çatışmalarda yaralananlar Akçakale Sınır Kapısından geçirilerek ilçedeki hastanelere kaldırılıyor. Çarşamba günü meydana gelen çatışmalarda...

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Akçakale ve Suruç ilçelerinin karşısında meydana gelen çatışmalarda yaralananlar Akçakale Sınır Kapısından geçirilerek ilçedeki hastanelere kaldırılıyor. Çarşamba günü meydana gelen çatışmalarda yaralanan 6 kişi Akçakale'de hastanelere kaldırılırken bugün ise 10 yaralı Suriye’den Türkiye’ye getirildi.

Yaralılar İŞİD kontrolündeki Tel Abyad’an ambulanslarla Akçakale Sınır Kapısına getiriliyor. Buradan yaralılar Türk ambulanslarına alınarak önce Akçakale Devlet Hastanesine, ardından ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevk ediliyor.

Bu arada Suriye tarafından Kobani bölgesinde İŞİD ve PYD arasındaki çatışmalardan kaçan 240 civarında kadın ve çocuk ise Akçakale Gümrük Kapısından otobüsler ile alınarak Türkiye’ye getirildi.

Sınırda çatışmaların artması üzerine Karkamış’tan Ceylanpınar ilçesine giden tren seferi de durduruldu. Trendeki yükler karayolu ile gönderilmek üzere TIR’lara yüklenmeye başlandı. Tren seferlerinin ne zaman başlanacağı bilinmiyor.

İlçede sık sık top sesleri duyulurken Suriye tarafından çatışmalardan dolayı meydana gelen duman ilçede çıplak göz ile görülebiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.