Suriye Operasyonu ve Dolar/TL Paritesi

Suriye Operasyonu ve Dolar/TL Paritesi

Son aylarda yurt içinde gündem son derece sıcak ve geçtiğimiz ay başarısız darbe girişiminin rüzgarları henüz dinmeden koalisyon güçlerinin desteğiyle TSK'nın Gaziantep'in Karkamış ilçesinin hemen karşısındaki Cerablus'ta IŞİD'e operasyon düzenlemesi günd

Son aylarda yurt içinde gündem son derece sıcak ve geçtiğimiz ay başarısız darbe girişiminin rüzgarları henüz dinmeden koalisyon güçlerinin desteğiyle TSK'nın Gaziantep'in Karkamış ilçesinin hemen karşısındaki Cerablus'ta IŞİD'e operasyon düzenlemesi gündeme bomba gibi düştü. Operasyonun adı " Fırat Kalkanı ".

 

Hava kuvvetlerinin düzenlediği harekatta 12 hedefin de tam isabet ile vurulduğu bildirildi. Operasyona piyade, muharebe, tank ve topçu, istihkam birlikleri ile birlikte lojistik destek unsurları ve Hava Kuvvetleri hava ve yer destek unsurları katılıyor.

 

Yapılan operasyon ile Suriye sınırının terör örgütlerinden arındırılması ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor. Hatırlayacağımız üzere Cerablus’tan atılan ve Karkamış'a düşen havan topları sonrası halk ilçeyi boşaltmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ise piyasaları etkilemesi ile ise yeniden bir dolar yorumu yapmak gerekiyor.

Peki Dolar Ne Olur?

Artan jeopolitik riskler ile birlikte kurda yaşanacak olan yükselişlerde 2.97 ve buranın geçilmesiyle 3.00 bölgeleri önemli direnç konumunda. Tansiyonun düşmesi ve Dolar endeksi üzerindeki baskının artması ile birlikte ise aşağıda ise 2.94 ve 100 & 200 günlük hareketli ortalamaların kesiştiği 2.9250 bölgesi destek olarak çalışabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.