Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı Göreve Başladı

Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı Göreve Başladı

Türker Arı’nın görevinin sona ermesinin ardından göreve başlayan Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Türk basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Ahmet Akıntı, Almanya’nın Türkiye için, Türkiye’nin de Almanya için...

Türker Arı’nın görevinin sona ermesinin ardından göreve başlayan Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Türk basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Ahmet Akıntı, Almanya’nın Türkiye için, Türkiye’nin de Almanya için önemli bir ülke, görev bölgesi olan Baden Württemberg (Württemberg bölümü) Eyaleti’nin de güçlü bir eyalet olduğunu ifade etti.

Almanya’da yaşayan vatandaşların saygın bir konumda olduğuna da değinen Başkonsolos Akıntı, “Vatandaşlarımıza hizmet vermek bizim için büyük bir onurdur. Vatandaşlarımızın kendilerine, devlete ve temsilciliklerine yani bizlere, toplumumuza güvensin.” dedi. Almanya’da Türklerin kendilerini kabul ettirmenin en önemli yolunun topluma katkıda bulunmak olduğuna da işaret eden Akıntı, bu çerçevede özellikle çocukları yetiştirmede hassas davranmalarını tavsiye etti.

Görev döneminde önceliklerinin başında Türkçe ve Türk Kültürü ders saatlerini haftada 4 saate çıkarmak olduğunu belirten Başkonsolos Ahmet Akıntı, bu konuda Eğitim Ataşeliği’nin çalışmalarının devam ettiğini, ders saatlerinin artışı ile verimliliğin de artacağını söyledi. İnternet kullanımı ile artık konsolosluk işlemlerinin hızlandığını ve bekleme sürelerinin azaldığına da dikkat çeken Başkonsolos Akıntı, “Artık birçok konsolosluk işlemi internet üzerinden yapabiliyor. Bu konuda tüm detaylar http://www.konsolosluk.gov.tr adresinden öğrenilebilir.” dedi.

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katılan Başkonsolos Ahmet Akıntı, Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan önce, Frankfurt Başkonsolosluğu’nda Muavin Konsolos (2000-2003), Bağdat Büyükelçiliği’nde İkinci Katip (2003-2005), Moskova Büyükelçiliği’nde Başkatip ve Büyükelçilik Müsteşarı (2007-2010) ve Kazan Başkonsolosu (2010-2012) olarak görev yaptı. Dış temsilciliklerdeki görev almadığı dönemler de Dışişleri Bakanlığı merkezinde çeşitli görevler almış olan Başkonsolos Ahmet Akıntı İngilizce ve Rusça biliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.