STM'nin geliştirdiği savaş gemileri ve İHA sistemleri EFES-2024 tatbikatında

STM'nin geliştirdiği savaş gemileri ve İHA sistemleri EFES-2024 tatbikatında

STM’nin geliştirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine kattığı milli savaş gemileri ile taktik mini İHA sistemleri, EFES-2024 tatbikatında görev alıyor.

STM'nin milli imkanlarla donattığı savaş gemileri ve taktik mini İHA sistemleri, EFES-2024 Tatbikatı kapsamında aktif olarak görev üstleniyor. STM'nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı, Türk donanmasına bugüne kadar dört adet teslimi gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk milli korvet projesi MİLGEM Ada Sınıfı'nın çeşitli gemileri, tatbikatın fiili atışlı arazi safhasında görevini başarıyla yerine getiriyor.

STM'nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı, havadan bağımsız tahrik sistemi ile donatılan, yeni tip denizaltı projesinin ilk gemisi TCG PİRİREİS de tatbikatta yer alıyor. STM'nin milli ve modern sistemlerle modernize ederek ömürlerini uzattığı AY, PREVEZE ve GÜR sınıfı denizaltılar da EFES tatbikatında Türk donanmasına güç veriyor. Şirketin milli imkanlarla geliştirdiği taktik mini İHA sistemlerinin de tatbikat kapsamında TSK tarafından kullanılması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.