STK’lardan Bangsamoro’ya destek

STK’lardan Bangsamoro’ya destek

Filipinler'in güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu özerk bir bölge olan Bangsamoro’da Türk Eğitim Akademisi eğitime başladı.

Açılış vesilesiyle bir tören düzenlendi. Törene üniversite rektörleri, üniversite genel sekreteri, Milli Eğitim Bakan yardımcısı ve diğer mülkü erkan katıldılar. Üniversitenin yapılması ve açılmasına katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerin de hazır bulunduğu törenden sonra eğitime başlandı.

7 SİVİL TOPLUM KURULUŞUNDAN DESTEK

Konu ile ilgili bilgi veren Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, “İki yıl önce Filipinler’den Morolu Müslümanlar özerkliğini kazandılar. 7 kuruluş bir araya gelerek

Uluslararası Bangsamora Türk Eğitim Akademisi’ni (BTEA) kurduk. Ribat Eğitim Vakfı, Can Suyu Derneği, Deniz Feneri Derneği, Hayrat Vakfı, İnsan Vakfı, Sasa Vakfı, Uluslararası Hukukçular Birliği, Yeryüzü Mühendisleri Derneği bir araya gelerek 7 kuruluş akademinin yapımını ve kurulmasını sağladık. Moro merkezi devlet hükümeti tarafından bize 50 yıllığına 50 dönümlük bir alan tahsis edildi. 2023 - 2024 eğitim yılında 3 fakülte halinde eğitime başladık. BTEA Akademisinde İslami İlimler Fakültesi, Balıkçılık Fakültesi ve Turizm Fakültesi bulunmaktadır” dedi.

Küçüktoka, akademinin eğitime başladığını belirterek, “Türkiye’den giden hocalarımızın yanı sıra farklı ülkelerden gelen Cezayir’den Malezya'dan gelen hocalarımız var. Bu hocalarımızın da katkılarıyla iyi bir sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Bize her türlü desteği veren Başbakan Hacı Murat İbrahim Beyefendi’ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BTEA Akademi açılışında konuşan genel sekreter Oruç Sasa, ve Rektör Prof. Dr. Refik Korkusuz, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.