STK’lar Ramazan'a hazır

STK’lar Ramazan'a hazır

Konya'da faaliyet gösteren birçok yardım kuruluşu Ramazan ayını dolu dolu geçirmeyi planlıyor. STK'lar Konya'da yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik Ramazan yardımında da bulunacak

Ramazan ayına sadece birkaç gün kaldı. Çeşitli alışveriş merkezleri ve kuruluşlar Ramazan'a özel yardım ve kampanyalar düzenlemeye şimdiden başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında çok sayıda mağazanın Ramazan Yardım Paketi bulunuyor. Vakıf kültürünün temelini oluşturan yardım kuruluşları da Ramazan'a hazır. Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'lar Ramazan ayında çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunmayı planlıyor. Kimi STK, yurt dışındaki Müslümanları düşünerek, Ramazan ayında yurt dışı yardım faaliyetlerine önem verirken, kimi STK'lar da Ramazan ayında düzenlediği iftarlar ile bu mübarek ayı değerlendirmek istiyor. Bazı STK'lar ise Konya'da yaşayan ve zor şartlar altında yaşamını sürdüren Suriyelilere yönelik iftar programları düzenlemeye hazırlanıyor. Ülkesindeki iç savaştan kaçan ve Konya'ya sığınan mülteciler, böylelikle kurulan iftar çadırlarında oruçlarını açabilecek.

NAKİT YARDIMI DAHA MAKBÜL

Ramazan ayında diğer aylara göre derneğe bir çok giyim ve gıda yardımı yapıldığını belirten Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Gönç, "Ramazan ayı Müslümanlar için mübarek bir ay. Konyalılar olarak da vakıf kültürüne sahip bir toplumuz. Dolayısıyla Ramazan ayında Konya'nın yardım konusunda daha aktif olması gerekmektedir. Ramazan ayı yardımlaşma ayı olmalı. Bizler de Cansuyu Derneği olarak Ramazan ayında bol bol yardım faaliyetleri düzenleyeceğiz. Kumanya, filtre ve zekat dağıtımımız olacak. Kumanya olarak yardım paketlerimiz de mevcut. İçerisinde 25 çeşit malzeme ile ortalama bir ailenin bir aylık ihtiyacı bu paketin içerisinde olacaktır. Türkiye dışında da Cansuyu Derneği'nin yardım faaliyetleri olacak. İftar çadırlarında hep beraber orucumuzu açarak  Ramazan ayında birli ve beraberliğimizi tekrar  canlandıracağız. Cansuyu Derneği olarak 600 kadar Suriyeli ailenin gıda ihtiyaçlarını Ramazan öncesinde karşılıyorduk. Yine Ramazan ayında da Suriyeli mültecilere yönelik yardım faaliyetlerimiz sürecek. Derneğimize Ramazan ayında çok sayıda gıda ve giyim yardımı yapılıyor. Allah hepsinden razı olsun. Ancak sürekli aynı türden yardımlar yapıldığı için bazı ihtiyaçlar karşılanamıyor. Mesela adamın evinde yığınla makara var. Ancak bunu yapacak yağı veya tüpü yok. Yardımlar nakit olarak yapıldığı zaman, her türlü ihtiyaçlara ilaç olabiliyor" ifadelerini kullandı.

BİN YETİM GİYDİRİLECEK

Ramazan ayında yaklaşık 3 bin 500 aileye gıda ve giyim yardımı yapılacağını ifade eden Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer de, "Dosteli Derneği olarak Ramazan ayındaki yardım faaliyetlerimizi aylar öncesinden planladık. Dosteli Derneği köklü bir yardım kuruluşu olduğu için gelenekselleşmiş yardım faaliyetlerimiz bulunmakta. Bu sene de bin tane yetim çocuğumuzu tepeden tırnağa giydireceğiz. Bu faaliyetimiz 20 Haziran'dan itibaren başlayacak. Dernek gönüllüleri olarak maddi durumu iyi olmayan 150 aileye yemeklerimizle birlikte evlerine iftara gideceğiz. Köylerdeki yardım faaliyetlerimiz de devam edecek. Merkezdeki 2 bin 500 aileye gıda ve giyim yardımında bulunacağız. Yine merkezde yaşayan Suriyeli bin mülteci aileye aynı şekilde gıda ve giyim yardımında bulunacağız. Ramazan ayına özel gıda paketlerimiz de bulunmakta. İçerisinde 22 çeşit gıda bulunan yardım paketleri 100 lira. Dileyen yardımsever vatandaşlarımız 100 lira karşılığında bir aileye bu paketin gitmesine vesile olabilir. Ramazan ayında acil servisler unutuluyor. Acil bir olay karşısında oraya giden aileler orucunu açamıyor. Bizler de 2 senedir yaptığımız bu uygulama ile, acil servise gelen hasta yakınlarına 2 hurma 1 su ve bir de sandviç olmak üzere bir kumanya dağıtımı yapıyoruz. Yurt dışında da 12 ülkeye giyim ve gıda yardımında bulunacağız" diye konuştu.

RAMAZAN AYINDA PAYLAŞACAĞIZ

İHH Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da, dernek olarak Ramazan 2015 çalışmalarına ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganıyla start verdiklerini belirterek, "Yıllardır her Ramazan ayında iftar sofraları kuruyor, kumanya ve gıda dağıtımları yapıyoruz. Bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyoruz. Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan ekiplerimiz, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu senede bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

RAMAZAN’IN İLK HAFTASI SURİYE’YE 20 TIR

Ramazan ayında Suriyeli mültecileri de unutmadıklarını kaydeden Uysal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Yine bu yıl Konya’da yetimlere ve ailelerine destek olmak düşüncesiyle, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. Konya’da ikamet eden 500 yetim çocuğumuza bayramlık kıyafet armağan edeceğiz. Ramazan’ın ilk haftası Suriye’ye 20 TIR insani yardım göndereceğiz. Yine Suriye’nin risk altında bulunan ve en hayati ihtiyaçlarını bile temin edemeyen mazlum halka 200 bin ramazan kumanya paketi göndereceğiz. Bunun yanında Konya’da bulunan fakir ve muhtaç ailelere 2 bin gıda kolisi dağıtacağız. Son olarak artık Konya İHH için gelenek haline gelen ‘’İftara 5 Kala ‘’ isimli kampanyamız kapsamında Ramazan boyunca 25 bin iftariyelik dağıtacağız. Elbette saydığımız bütün projeler Konyalı hayırseverlerimizin desteğiyle gerçekleştirilecektir. Bu yıl Ramazan ayının paylaşma bilinci içerisinde geçirilmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.