Stk'lar Cumhuriyet Yürüyüşü Yaptı

Stk'lar Cumhuriyet Yürüyüşü Yaptı

Eskişehir’de sivil toplum kuruluşlarının(STK) düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşünde on binlerce vatandaş bir araya geldi.ADD öncülüğünde çeşitli STK'ların da katılımıyla 2006 yılından bu yana düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşünde’...

Eskişehir’de sivil toplum kuruluşlarının(STK) düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşünde on binlerce vatandaş bir araya geldi.

ADD öncülüğünde çeşitli STK'ların da katılımıyla 2006 yılından bu yana düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşünde’ bu yılda on binlerce Eskişehirli bir araya geldi. Adalar semtinde başlayan yürüyüşte kalabalığın içinde gelin ve damat da görüldü. Eskişehir çarşılarından devam eden yürüyüş Vilayet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katılarak destek verdi.

Vilayet Meydanında İstiklal Marşının hep birlikte söylenmesinden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yürüyüşe katılan Eskişehirlileri selamlayarak, Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacağı mesajını verdi. Katılımcı kuruluşlar adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Cumhuriyetin 91. yılının büyük bir coşku içinde kutlandığını belirterek, ”Karaman Ermenek’te yaşanan maden kazası ile ilgili büyük üzüntü duyduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Eskişehir bir kez daha tek yürek olmuş ve çağdaş yüzünü göstermiştir. Emperyalizmin oyununa gelmeyeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. Sevr’i hortlatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Yaşasın, Cumhuriyet. Yaşasın Atatürk, Ne mutlu Türk’üm diyene.” diye konuştu.

Vilayet Meydanında tamamlanan yürüyüş Kerman’ın konuşmasından sonra son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.