Steinmeier: Ebola’nın Vahim Sonuçlarını Hafife Aldık

Steinmeier: Ebola’nın Vahim Sonuçlarını Hafife Aldık

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD), Ebola salgınının boyutlarının yeterince ciddiye alınmadığını belirterek kaybedilmiş süreci kapamak için çabuk davranılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanı Hermann Gröhe’ye...

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD), Ebola salgınının boyutlarının yeterince ciddiye alınmadığını belirterek kaybedilmiş süreci kapamak için çabuk davranılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanı Hermann Gröhe’ye göre ise Almanya’da endişelenecek durum yok.

Batı Afrika ülkelerinde 4 bine yakın kişinin ölümüne sebep olan Ebola virüsünün Avrupa’da da saptanması endişelere yol açtı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise, “Biz Ebola’nın tüm vahim sonuçlarını hafife aldık.” diyerek, kaybedilmiş sürecin kapatılması için hız verileceğini söyledi.

Bild gazetesine konuşan Steinmeier, salgının üstesinden gelinebileceğini inandığını ve Ebola’ya karşı mücadelede Almanya ve Avrupa’nın daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti. Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının bir sonraki toplantısında bu konuya öncelik verileceğini duyurdu.

Federal Hükümet'in Ebola ile mücadeleden sorumlu koordinatörü Walter Lindner ise salgının zirve noktaya ulaşmadığı bilgisini verdi. Lindner, her şeyin yolunda gitmesi durumunda bu yılın sonuna kadar Ebola’nın yayılmasının kontrol altına alınacağını belirtti.

Alman Kızıl Haçı (DRK) ise Ebola ile mücadelede yardımcı olmak için bin 600 civarında gönüllü buldu. Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe ise yardım girişimi için gönüllü aranmaya devam ettiğini duyurdu.

Almanya’da endişelenecek bir durum olmadığını söyleyen Gröhe, Rheinische Post’a yaptığı açıklamada, ülkede çok bulaşıcı hastalıkları tedavi edebilecek çok iyi donanımlı tedavi merkezlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Frankfurt am Main ve diğeri Leipzig’de olmak üzere iki Ebola hastası Almanya’da tedavi görüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.