Stadyumun yeri yeşil alan olarak düzenlenmeli

Stadyumun yeri yeşil alan olarak düzenlenmeli

Halkın Sesi Partisi Selçuklu İlçe başkanı Ahmet Selim Laleli, şehir merkezindeki mevcut stadyumun yerinin nasıl değerlendirilmesi hususundaki görüş ve önerilerini kamuoyuyla paylaştıktan sonra ilgili

Halkın Sesi Partisi Selçuklu İlçe başkanı Ahmet Selim Laleli, şehir merkezindeki mevcut stadyumun yerinin nasıl değerlendirilmesi hususundaki görüş ve önerilerini kamuoyuyla paylaştıktan sonra ilgili kişi ve kurumlarla da bir dizi görüşmeler yaptı.

 

Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ile yaptığı görüşmenin ardından, 1984–1989 yılları arasında Konya Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Öksüz, Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı M. Serdar Işık ve TEMA Vakfı Konya Şubesi Başkanı Osman Ermişler ile de ayrı ayrı görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

 

Konya’ya tramvay, Vatan ve Millet caddeleri gibi önemli eserlerle hizmet etmiş eski belediye başkanlarımızdan Ahmet Öksüz de şehir merkezlerinin planlanırken yeşil alanların ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyerek, bu düşünceye tamamıyla katıldığını ve desteklediğini belirtti.

 

Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı M. Serdar Işık, böyle hassas bir konunun siyasi bir parti tarafından sahiplenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerinin de oda olarak aynı görüşleri kamuoyuyla değişik vesilelerle paylaştıklarını söyledi. Konunun takipçisi olunması gerektiğini belirtti.

 

TEMA Vakfı Konya Şubesi Başkanı, Arkeolog Osman Ermişler de konunun çok hassas olduğunu, bu yüzden geleceğimizle ilgili kararlar alırken daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek mevcut stadyum yerinin mutlaka yeşil alan olarak düzenlenmesi görüşüne kendilerinin de sonuna kadar destek olacaklarını belirtti.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.